Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:523693
 
Vērtējums:
Publicēts: 20.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Steiku gatavības pakāpes    5
3.  Marinētas gaļas šķēles ar zaļo sviestu (T-Bone-Steak)    6
4.  Vērša steiks ar krējuma tomātu mērci un vārītiem dārzeņiem    7
Darba fragmentsAizvērt

Gatavojot ceptas gaļas ēdienus, svarīga ir cepšanas sākuma temperatūra. Pannas taukiem, cepeškrāsnij, grilam jābūt tik karstiem, lai uz gaļas virsmas dažu sekunžu laikā sarecētu gaļas olbaltumvielas, veidojot blīvu garoziņu, kas neļauj izdalīties gaļas sulai. Šķēles un sīkie gabali kļūst gatavi līdz ar garoziņas izveidošanos. Cepot lielākus gabalus pēc apcepšanas temperatūru samazina un cepšanu turpina līdz temperatūra gaļas vidū ir sasniegusi 70oC.
Gaļas sula nepieciešama saistaudu uzbriedināšanai un gaļas gatavības nodrošināšanai. Pareizi izcepta gaļa ir gan mīksta, gan sulīga, tai ir mazāk masas zudumu.
Gatavojot porciju pusfabrikātus, gaļu atcīpslo, sagriež šķēlēs perpendikulāri vai nedaudz ieslīpi muskuļu šķiedrām. Ja gabala virsmu sedz plāna tauku kārtiņa ar saistaudiem, to izgriež, lai cepšanas laikā šķēle nedeformētos.
Gaļas porciju ēdienus (šķēles) cep uz karstas pannas, taukos (to 150 – 160oC) vai bez taukiem speciālās pannās, uz restēm vai iesma. Cepšanas laikā tie vairākkārt jāapgroza.
Ceptos gaļas ēdienus pārlej ar gaļas sulu un taukiem, kas sakrājušies uz pannas vai mērci, to pārlejot gaļai vai pasniedzot atsevišķi. Mērces gatavošanai izmanto pannas novārījumu, kas radies pēc gaļas ēdienu cepšanas.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties