Saldo ēdienu gatavošanai izmanto
Svaigus, žāvētus un konservētus augļus, ogas, dārzeņus (ķirbi, nurkānus, rabarberus) un riekstus;
Bagāti ar vitamīniem, minerālvielām un organiskajām skābēm; ogļhidrāti, fruktoze, glikoze, daudziem saharoze. Fermenti, ēteriskās eļļas, krāsvielas
Miltus, putraimus, maizi
Pienu un tā pārstrādes produktus
Olas
Cukuru, medu
Garšvielas garšas preces
Garšas uzlabošanai un pilnveidošanai izmanto – kafiju, kakao, vīnu, liķieri, garšvielas (vanilīnu, kanēli). Kons. stabilizētājs – ciete. Konsistenci nodrošina želatīns vai agars.
Saldās zupas – ja nav pasniegta zupa
Augļus, ogas, kompotus, želeju – sātīgi ēdieni
Krēmus, pudiņus, bubertu – liesi (netrekni) ēdieni
Pasniegšanas temperatūras
aukstie +10;+12
saldētie -3;-5
karstie +65…