Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
5,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:451215
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.07.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 7 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  IEVADS    3
1.  RUMA RAŠANĀS    3
2.  RUMA VEIDI   
3.  RUMA RAŽOŠANAS TEHNOLOĢIJA   
3.1.  Melase   
3.2.  Fermentācija   
3.3.  Destilācija   
3.4.  Izturēšana   
3.5.  Sajaukšana   
4.  RUMA PASNIEGŠANA UN LIETOŠANA   
5.  PRAKTISKĀS SITUĀCIJAS NOVĒRTĒJUMS   
  SECINĀJUMI   
Darba fragmentsAizvērt

SECINĀJUMI
Ruma ražošanā galvenie tehnoloģiskie procesi ir fermentācija, destilācija, izturēšana un sajaukšana. Galvenā izejviela, ko izmanto ruma ražošanā ir melase. Alkohola saturs rumā var būt no 38% līdz 75%, dažreiz pat virs 75%. Ruma veidi ir dažādi, populārākie no tiem ir tumšais, gaišais un zelta.
Rumu parasti uzglabā pie +16 līdz +18oC un tīrā veidā pasniegšanas deva ir no 20 – 50 ml.
Iecienītākos rumus ražo galvenokārt Karību jūras baseina valstīs, piemēram, Jamaikā ražo Captain Morgan, Kubā – Havana Club, Puertoriko – Bacardi. Mūsdienās popularitāti ieguvuši arī dažādi tropiskie dzērieni ar rumu: Pina Colada, Mai Tai, Zombie, Daiquiri, Mojito.



Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties