Ekskursija
Virtuvē skolotāja iepazīstina bērnus ar pavāri, kas gatavo tiem ēdienu, pievērš uzmanību kā viņa ir ģērbusies, kāpēc nepieciešams šāds apģērbs. Tad skolotāja pievērš uzmanību plītij, uz kuras vārās zupa, cepas gaļa, pievērš uzmanību tam cik liela ir plīts, cik lieli trauki. Pavāre stāsta, ka bērnudārzu apmeklē daudz bērnu un tādēļ ēdienu gatavo tik lielos traukos. Pavāre pastāsta cik agri viņa ierodas uz darbu, lai pagatavotu visiem brokastis. Izrāda bērniem kādi darba rīki viņai nepieciešami, pastāsta ko ar katru dara.
Skolotāja aicina bērnus pateikt kā sauc katru darba rīku– katls, bļoda, panna, naži, rīve. Pavāre parāda kur glabājas naži un pastāsta, ka, lai sasmalcinātu lielu daudzumu dārzeņu, viņai ir speciāla mašīna, nodemonstrē, kā darbojas dārzeņu smalcināmā mašīna, bērni pacienājas ar šķēlītēs sagrieztiem burkāniem.
Ekskursijas beigās skolotāja piedāvā bērniem pastrādāt par pavāru palīgiem un pašiem sev pagatavot augļu salātus. Pavāre iedod skolotājai recepti augļu salātu pagatavošanai. Bērni dodas uz grupu.
Atgādina, ka pirms gatavošanas noteikti jānomazgā rokas.
Kas pavārei bija mugurā?
…