Vāra kāpostus ar ūdeni un/vai eļļu, pievieno burkānus, kartupeļus, zirņus, vat pievienot arī miltus un lauru lapu, vāra uz nelielas uguns. Maisa, lai nepiedeg. Gatavs apmēram pēc vienas stundas, kad dārzeņi ir mīksti.
Ķīselis no ievārījuma
Uzvāra ūdeni, pievieno ievārījumu. Izšķīdina kartupeļu cieti (krūzē auksta ūdens puskrūze kartupeļu cietes), ķīselim pievieno cukuru. Kad ķīselis ir uzvārījies, maisot pievieno kartupeļu cieti.
Zirņu biezenis
Ar stampiņu samīca konservētus zaļos zirnīšus, pievieno sviestā apceptus sīpolus, glāzi piena, dažas ēdamkarotes miltu. Gatavs, kad ir uzvārījies.
Kakao ķīselis
Uzvāra ūdeni, lēni maisot pievieno kakao (samaisītu ar cukuru, apmēram viena ēdamkarote kakao un 2 ēdamkarotes cukura). Kad uzvārās, pievieno atšķaidītu kartupeļu cieti (krūzē auksta ūdens puskrūze kartupeļu cietes).
Rabarberu ķīselis
Uzvāra ūdeni, pievieno sagrieztus un nomizotus rabarberus, cukuru (apmēram 5 ēdamkarotes), kad ir uzvārījies un rabarberi ir mīksti, pievieno kartupeļu cieti (krūzē auksta ūdens puskrūze kartupeļu cietes).…