Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:573049
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 14.05.2002.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Mājputnu gaļa ir viegli izmantojama mūsu organismā. Putnu tauki pēc konsistences ir mīksti, tiem ir zema kušanas temperatūra.
Vistas gaļa satur 20 – 24 g olb.v. .
Pēc termiskā stāvokļa putnus iedala:
atdzisuši, atdzesēti un saldēti.
Atkarībā no nobarojuma pakāpes un kvalitātes putnu gaļa iedala divās kategorijās:
1 kat. putniem ir labi attīstīta muskulatūra, tauku nogulsnējumi atrodas uz muguras un vēdera apakšējā daļā. Filejas daļa noapaļota, neizspiežas kauli. Virsma tīra, nesaskrambāta (pieļauj divus ieplēsumus 1 cm garumā, tikai ne uz filejas). Kategorija tiek nor4ādīta ar sārtu svītru pa diagonāli uz etiķetes, ko uzlīmē uz kastes, kurā iepako putnus.
2 kat. putniem muskuļaudi attīstīti apmierinoši, ir nelieli tauku nogulsnējumi, bet jaunputniem var arī nebūt. Pie 2 kat. pieskaita arī gaiļus, kuriem piešu garums pārsniedz 1,5 cm. Uz etiķetes pa diagonāli ar zaļas krāsas svītru norāda piederību 2 kat..
Mājputnu gaļai ir mīksti muskuļaudi, saistaudi mazāk, vairāk nepiesātināto taukskābju nekā citu dzīvnieku gaļā. Pēc tehniskās apstrādes tā ir labi sagremojama. Sevišķi maiga ir jaunputnu gaļa.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties