Pamatojums: - izvēlējos, jo ir dabīgs produkts, aug purvā. Kā zināms purva ekosistēma norobežota no civilizācijas kaitīgā piesārņojuma.
Purvi pat reiz Latvijā tiek sargāti no meliorācijas, tāpēc šai sugai ir garantēta izdzīvošana nākotnē.
Tirgū tā ir viena no pieprasītākām ogām rudenī, kura konkurē gan ar rudens zemenēm, gan ar mākslīgi ar mākslīgi kultivētajām lielogu dzērvenēm, jeb dižbrūklenēm.
Purva dzērvene ir mūžzaļi pundurkrūms ar ložņājošiem stumbriem. Aug purvos. Lapas ādainas, vienkāršas, olveidīgas, ziemzaļas, virspusē – spīdīgas. Virspuse – tumši zaļa, apakšpuse – zaļganpelēka. Zied jūnijā, jūlijā. auglis lodveida, tumši sarkana oga.
Ogu ķīmiskais sastāvs;
Saturs:
85,8 % - ūdens
0.5 % - olbaltumvielas
4,8 % - salikto ogļhidrātu
3,8 % - vienkāršo ogļhidrātu
2 % - šķiedrvielas
3,1 % - organiskās skābes
Nelielas izmaiņas ūdens %, tas var izsaukt ogu nogatavošanās pakāpi.
Kalorijas – 100g dzērveņu satur 28 kilokalorijas (k/cal).…