Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
4,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:943470
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.10.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Ir
Darba fragmentsAizvērt

1.uzdevums

Auzu putraimi
1.Prečzinības klasifikācija.
Graudi un to pārstrādes produkti.
2.Īpašības, uzturvērtība.
Auzu putraimi ir dažādi- veseli no čaulas izlobīti graudi, sasmalcināti izlobīti graudi vai arī sapresēti graudi- pārslas.
Visi auzu putraimi bagāti taukvielām (6-7%) un tajos daudz olbaltumvielu (14-16%). Tā kā auzu graudiem, pārstrādājot tos putraimos, netiek nolobīta ārējā kārta, tad tajos ir saglabājušies visi graudā esošie vitamīni.
Auzu putraimi ātri izvārās mīksti.
Uzglabāšanas ilgums 7-8 mēneši.
3.Izmaiņas pārstrādes laikā un uzglābšanas laikā.
Putraimus nedrīkst glabāt vienā noliktavā ar graudiem, jo tad tie ātri bojājas.
Slikta ventilācija un augsts relatīvais mitrums veicina putraimu pelēšanu. Labākā temperatūra putraimu uzglabāšanai ir no -15 līdz +5 C. Relatīvais mitrums nedrīkst pārsniegt 80%.
Jāatzīmē, ka pārstrādājot graudus putraimos, to uzturvērtība salīdzinājumā ar graudiem palielinās, jo graudus atbrīvo no nelietojamām daļām un daļēji vai pilnīgi no sēklu vai augļu apvalkiem.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1167708
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties