Secinājumi
Lai gan alva nav nozīmīgs mikroelements, tomēr mazās devās tas ir klātešos mūsu ikdienas dzīvēs. Mēs to varam ieelpot, atrodoties tuvumā ražotnēm, kuras izmanto alvu produktu izgatavošanas procesos, varam apēst un iedzert, protams, nelielos daudzumos. Tādēļ es uzskatu, ka būtu nepieciešams veikt papildus pētījumus, it īpaši ilgtermiņa, kas apstiprinātu tās nekaitīgumu cilvēkam vai arī tieši pretēji – atklātu jaunu informāciju par tās potenciālo kaitējumu.
Visvairāk alva ir sastopama konservētos pārtikas produktos, jo konservu ražošanā tiek izmantota alva. Atvērtam, neizēstam konservam stāvot, uzsāksies oksidēšanās reackija ar skābekli, un alva ātrākā laika posmā, nekā ierasts, izplatīsies pāri palikušajā ēdienā. Tādēļ ir būtiski atcerēties, ka, ja konservs netiek izlietots uzreiz, tad atlikušo saturu ieteicams pārlikt kādā uzglabāšanai paradzēta iepakojumā, lai izvairītos no iespējamām akūtām toksicitātes reakcijām.
…