Šobrīd pasaulē ļoti aktuālas ir tādas pārtikas problēmas, kā bads (pamatā - bads Āfrikā), veselīga Uztura problēmas (pārtikas piedevas jeb e-vielas, ģenētiski modificētā pārtika, ātrā ēdināšana jeb fast food) un ekoloģiskas problēmas (piesārņojums un kā tas var ietekmēt pārtiku).
Pasaulē ir lielas pārtikas problēmas, bet neēdušo skaitam uz mūsu planētas ir tendence samazināties, tomēr nākotnes ilūzijas neatrisina pārtikas problēmas pasaulē tagad. Viens no lielākajiem pārtikas problēmu izraisītājiem ir iedzīvotāju skaita straujais palielināšanās. 20. gadsimta pēdējos 30 gados pasaules vietās, kur bijis vislielākais bads, kopējais pārtikas daudzums ir dubultojies vai pat trīskāršojies tomēr pārtikas daudzums uz vienu iedzīvotāju gandrīz nemaz nav mainījies, jo iedzīvotāju skaits pieaug gandrīz tikpat ātri, kā pārtikas ražošanas daudzums. Iedzīvotāju skaita straujais pieaugums daudzās attīstības valstīs izraisa badu. Vairākās Āfrikas valstīs, īpaši – sausajā Sāhelā iedzīvotāju skaits pieaug par 0, 9%, bet Āzijā – par 0, 7%straujāk, nekā pārtikas ražošana.