Ja pat latvietis izaudzēs un sagatavos produktu pēc visiem ES standartiem, viņam vēl jāiekaro ES pircēji, kas nav nemaz tik viegli.
Cilvēks grib ātri nopelnīt, pie tam ciest mazākus zaudējumus. Te arī slēpjas problēma.
Pēc autora pārdomām var secināt, ka pārtikas nozarē ir problēmas sekojošas:
1. Lai sāktu ko audzēt vai pārdot preci, ir vajadzīgs starta kapitāls;
2. Jāiepazīstas ar spēkā esošām normatīvajiem aktiem, vai arī jābrauc uz semināriem, rodas ceļa izdevumi;
3. Katru gadu mainās arī Latvijas nodokļu normas, kas traucē uzņēmējiem ilgtermiņā plānot savu saimniecisko darbību;
4. Laukos aizvien mazāk ir kompetentu darbinieku,
5. Birokrātijas slogs;
6. Bieži ātrai pārtikas augšanai, audzētāji pārspīlē ar minerālvielām;
7. Jāstrādā ar veco tehniku;
8. Galapatērētājam ar laiku zūd uzticība piegādātājam vai pārdēvējam.
…