Konspekts
Tehnoloģijas
Pārtikas tehnoloģija, kulinārija
Pārtikas, ēdienu pagatavošana, sagatavošana, uzskaitījumi-
Pārtikas, ēdienu pagatavošana, sagatavošana, uzskaitījumi
27. Jūnijs
Iepazīšanās ar uzņēmumu:
Marinētu gurķu sagriešana:
Sagriež smalkos kubiņos. Paredzēti rasola gatavošanai.
Ķiploku, sīpolu pirmapstrāde:
Notīra , noskalo, ja nepieciešams. Sagriež vajadzīgajās formās.
Cūkgaļas irdināšana ruletēm:
Gaļu sagriež šķēlēs, izirdina.
„Eži”:
2., 3. šķiras gaļu samaļ, pievieno sāli, piparus, smalki sasmalcinātus sīpolus, masu kārtīgi sastrādā. Veido maltās masas bumbiņas 3 cm diametrā, vidū iespiež žāvētas plūmes gabaliņu, panē sakultā olā, mazos grauzdētos baltmaizes kubiņos. Cep lielā tauku daudzumā 1800C, līdz izveidojas brūna garoziņa un gaļas masa kļuvusi gatava.
Darba vietas uzkopšana:
28. Jūnijs
Kartupeļu pirmapstrāde:
Kartupeļus nomazgā, nomizo, nomazgā, sagriež nepieciešamajās formās, vāra, cep, sautē.
Desas sagriešana:
Desu sagriež mazos kubiņos. Paredzēti rasola gatavošanai.
Marinētu gurķu sagriešana:
Sagriež smalkos kubiņos. Paredzēti rasola gatavošanai.
Darba vietas uzkopšana:
29. Jūnijs
Vistas fileja mīklā:
Vistas fileju sagriež strēmelītēs, apber ar sāli, vegetu, aptuveni ½ stundu atstāj, lai ievelkas. Apviļā pagatavotajā mīklā, cep lielā tauku daudzumā dzeltenbrūnus.
Mīkla: miltus sajauc ar olu, pievieno majonēzi veidojot pabiezu mīklu.
Cūku mēļu pirmapstrāde:
Mēles nomazgā, liek karstā ūdenī, pievieno sāli, vāra līdz gatavībai, karstām novelk ādu.
Darba vietas uzkopšana:
30. Jūnijs
Kartupeļu pirmapstrāde:
Kartupeļus nomazgā, nomizo, nomazgā, sagriež nepieciešamajās formās, vāra, cep, sautē.
Kartupeļu sagriešana:
Svaigus kartupeļus sagriež salmiņos. Paredzēti soļankas pagatavošanai.
Vārītus kartupeļus sagriež kubiņos. Paredzēti rasola pagatavošanai.
Darba vietas uzkopšana:
1. Jūlijs
Zemeņu pirmapstrāde:
Zemenes nomazgā, ja nepieciešams. Noņem lapiņas, sagriež, dekorē saldos ēdienus, liek pie saldajiem ēdieniem.
Sīpolu pirmapstrāde:
Sīpolus nomizo, ja nepieciešams noskalo. Sagriež nepieciešamajās formās.
Svaigu gurķu pirmapstrāde:
Gurķus nomazgā, nomizo, sagriež nepieciešamajās formās.
Aukstā galda ēdienu dekorēšana:
Dekorē ar redīsu, sīpolu, paprikas rozītēm, zaļumiem, zaļajiem zirnīšiem, kukurūzu, gurķiem, tomātiem u.c.
5. Jūlijs
Zaļumu plates:
Gurķus dekoratīvi sagriež šķēlēs, tomātus sagriež nelielās daiviņās, papriku sagriež strēmelītēs un marinētus šampinjonus kārto uz šķīvja, dekorē ar zaļumiem.
Aukstā zupa:
Marinētas bietes sagrieztas salmiņos, svaigus gurķus, desu arī sagriež tāpat, visu sajauc pievienojot vārītu atdzesētu ūdeni, etiķi, sāli, cukuru. Pirms pasniegšanas zupā ieliek sasmalcinātu vārītu olu, skābo krējumu, pārkaisa zaļumus, pasniedz.
Augļi ar jogurtu:
Svaigus augļus- aprikozes, nektarīnus, persikus, banānus, vīnogas, zemenes vai citus augļus un ogas (pēc sezonas) sagriež nelielos gabaliņos apkaisa ar cukuru, liek saldā ēdiena trauciņā vai uz deserta šķīvja pārlej ar jogurtu. Pasniedz.
Zemeņu krēms:
Zemenes notīra, sagriež, liek ar cukuru un vaniļas cukuru saputotā saldajā krējumā, kuram pievieno uzbriedinātu, izkausētu želatīnu, lej uz plāts, liek aukstumā sarecēt. Sagriež gabalos. Pasniedz ar dzērveņu vai kādu citu ogu mērci.
Gatavo no dzērveņu sīrupa, tam pielej ūdeni, cukuru, vāra, pievieno ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti, vāra līdz parādās pirmais burbulis, tad saldā ogu mērce ir gatava.
Darba vietas uzkopšana:
6.Jūlijs
Marinētu gurķu sagriešana:
Sagriež smalkos kubiņos. Paredzēti rasola gatavošanai.
Mēles želejā:
Cūku mēļu pirmapstrāde: mēles nomazgā, liek karstā ūdenī, pievieno sāli, vāra līdz gatavībai, karstām novelk ādu. Sagriež šķēlītēs, liek uz nodekorēta garenā šķīvja, pārlej ar buljonu, kuram pievienots želantīns, sarecina aukstumā, pasniedzot apgriež otrādi.
Cūkgaļas karbonādes:
Gaļu ņem no karbonādes gabala, sagriež šķēlēs, izirdina, sāla, piparo, panē miltos, olā, liek uz sakarsētas pannas, cep gaiši brūnas, nogatavina cepeškrāsnī.
Svaigu kāpostu salāti:
Kāpostiem noņem netīrās un bojātās lapas, sagriež smalkos salmiņos, pievieno sāli, cukuru, etiķi, eļļu, sajauc.
Aukstā zupa:
Marinētas bietes sagrieztas salmiņos, svaigus gurķus, desu arī sagriež tāpat, visu sajauc pievienojot vārītu atdzesētu ūdeni, etiķi, sāli, cukuru. Pirms pasniegšanas zupā ieliek sasmalcinātu vārītu olu, skābo krējumu, pārkaisa zaļumus, pasniedz.
Augļi ar jogurtu:
Svaigus augļus- aprikozes, nektarīnus, persikus, banānus, vīnogas, zemenes, apelsīnus vai citus augļus un ogas (pēc sezonas) sagriež nelielos gabaliņos apkaisa ar cukuru, liek saldā ēdiena trauciņā vai uz deserta šķīvja pārlej ar jogurtu. Pasniedz.
Kartupeļu pirmapstrāde:
Kartupeļus nomazgā, nomizo, nomazgā, sagriež nepieciešamajās formās, vāra, cep, sautē.
Kotletes:
2., 3. šķiras gaļu izmaļ caur gaļas mašīnu, maļot pievieno arī pienā mērcētu baltmaizi. Pievieno smalki sagrieztus sīpolus, sāli, piparus, masu labi sastrādā, veido kotletes, panē rīvmaizē, cep sakarsētā eļļā gatavas.
Sarkanā marināde:
Sasmalcinātus sīpolus katliņā sakarsētā eļļā apcep, pievieno tomātu mērci, kārtīgi izkarsē, pievieno cukuru līdz marinādei ir saldskāba garša, atdzesē, pasniedz pārlej ceptām zivīm.
Svaigu dārzeņu salāti:
Gurķus sagriež nelielās šķēlītēs, tomātus nelielās daiviņās, sīpolus sagriež mazos kubiņos, Pekinas kāpostus sasmalcina, papriku sagriež stienīšos. Visu sajauc ar eļļu, etiķi, sāli, cukuru.
Gurķi ar krējumu:
Gurķus nomizo, sagriež šķēlītēs sajauc ar krējumu, sāli.
Tomātu pirmapstrāde:
Tomātus noskalo, sagriež nepieciešamajās formās, liek pie 2. ēdieniem, salātos u.c.
Darba vietas uzkopšana:
7. Jūlijs
Cūkgaļas karbonādes:
Gaļu ņem no karbonādes gabala, sagriež šķēlēs, izirdina, sāla, piparo, panē miltos, olā, liek uz sakarsētas pannas, cep gaiši brūnas, nogatavina cepeškrāsnī.
Frī kartupeļi:
Kartupeļus nomizo, sagriež ar robaino nazīti stienīšos, cep lielā tauku daudzumā dzeltenbrūnus, notecina lieko eļļu, uzber garšvielas.
Svaigu kāpostu salāti:
Kāpostiem noņem netīrās un bojātās lapas, sagriež smalkos salmiņos, pievieno sāli, cukuru, etiķi, eļļu, sajauc.
Jūras salāti:
Pekinas kāpostu sagriež smalkāk pievieno šķēlītēs sagrieztus svaigus gurķus, krabjus sagriež šķēlītēs, visu sajauc ar majonēzi.
Rasols:
Vārītus kartupeļus, desu, marinētus gurķus sagriež kubiņos, pievieno zaļos zirnīšus, visu sajauc ar majonēzi.
Zaļumu plates:
Gurķus dekoratīvi sagriež šķēlēs, tomātus sagriež nelielās daiviņās, papriku sagriež strēmelītēs un marinētus šampinjonus kārto uz šķīvja, dekorē ar zaļumiem.
Darba vietas uzkopšana:
10. Jūlijs
Aukstā zupa:
Marinētas bietes sagrieztas salmiņos, svaigus gurķus, desu arī sagriež tāpat, visu sajauc pievienojot vārītu atdzesētu ūdeni, etiķi, sāli, cukuru. Pirms pasniegšanas zupā ieliek sasmalcinātu vārītu olu, skābo krējumu, pārkaisa zaļumus, pasniedz.
Saldējums ar augļiem:
Ar saldējuma karoti veido bumbiņas, dekorē ar dažādiem augļiem, kas sagriezti šķēlītēs.
Firmas ēdiens „Šlokenbeka”:
Lielu cūkgaļas karbonādes gabalu izirdina, sāla, piparo vidū liek smalki sagrieztu žāvētu gaļu, sasmalcinātus sīpolus, sarīvētu sieru. Gaļas šķēli aizloka ciet, veidojot garenu formu, apcep, nogatavina cepeškrāsnī. Pasniedzot pārlej ar tomātu mērci, pārliek ar marinētiem sīpoliem.
Svaigu burkānu salāti:
Burkānus notīra, sarīvē ar dārzeņu griežamo mašīnu, pievieno eļļu, etiķi, sāli, cukuru.
Darba vietas uzkopšana:
13. Jūlijs
Vistas fileja mīklā:
Vistas fileju sagriež strēmelītēs, apber ar sāli, vegetu, aptuveni ½ stundu atstāj, lai ievelkas. Apviļā pagatavotajā mīklā, cep lielā tauku daudzumā dzeltenbrūnus.
Mīkla: miltus sajauc ar olu, pievieno majonēzi veidojot pabiezu mīklu.
Cūkgaļas karbonādes:
Gaļu ņem no karbonādes gabala, sagriež šķēlēs, izirdina, sāla, piparo, panē miltos, olā, liek uz sakarsētas pannas, cep gaiši brūnas, nogatavina cepeškrāsnī.
Kotletes:
2., 3. šķiras gaļu izmaļ caur gaļas mašīnu, maļot pievieno arī pienā mērcētu baltmaizi. Pievieno smalki sagrieztus sīpolus, sāli, piparus, masu labi sastrādā, veido kotletes, panē rīvmaizē, cep sakarsētā eļļā gatavas.
Ruletes:
Lielu gaļas šķēli izirdina, sāla, piparo, pārliek ar saspiestu ķiploku, vidū gareniski liek kotlešu masu, vidū liek svaigu gareniski sagrieztu burkānu, vārītas olas daiviņas, virsū liek kotlešu masu, satin ruleti, ietin marlē stingri nosien. Vāra līdz gatavībai. Noslogo uz 24 stundām. Iztin, sagriež šķēlēs, pasniedz aukstajā galdā.
„Ežu” gatavošana:
2., 3. šķiras gaļu samaļ, pievieno sāli, piparus, smalki sasmalcinātus sīpolus, masu kārtīgi sastrādā. Veido maltās masas bumbiņas 3 cm diametrā, vidū iespiež žāvētas plūmes gabaliņu, panē sakultā olā, mazos grauzdētos baltmaizes kubiņos. Cep lielā tauku daudzumā 1800C, līdz izveidojas brūna garoziņa un gaļas masa kļuvusi gatava.
Ceptas zivis:
Saldētu zivi atlaidina, panē miltos, olā, cep gatavu, atdzesē, pasniedz ar sarkano marinādi.
Cūkgaļas karbonādes:
Gaļu ņem no karbonādes gabala, sagriež šķēlēs, izirdina, sāla, piparo, panē miltos, olā, liek uz sakarsētas pannas, cep gaiši brūnas, nogatavina cepeškrāsnī.
Frī kartupeļi:
Kartupeļus nomizo, sagriež ar robaino nazīti stienīšos, cep lielā tauku daudzumā dzeltenbrūnus, notecina lieko eļļu, uzber garšvielas.
Svaigu kāpostu salāti:
Kāpostiem noņem netīrās un bojātās lapas, sagriež smalkos salmiņos, pievieno sāli, cukuru, etiķi, eļļu, sajauc.
Darba vietas uzkopšana:
14. Jūlijs
Šampinjonu salāti:
Marinētus šampinjonus sagriež šķēlītēs, tomātus kubiņos, žāvētu gaļu arī kubiņos, sasmalcina sīpolus. Visu sajauc ar majonēzi.
Rasols:
Vārītus kartupeļus, desu, marinētus gurķus sagriež kubiņos, pievieno zaļos zirnīšus, visu sajauc ar majonēzi.
Jūras salāti:
Pekinas kāpostu sagriež smalkāk pievieno šķēlītēs sagrieztus svaigus gurķus, krabjus sagriež šķēlītēs, visu sajauc ar majonēzi.
Svaigu kāpostu salāti:
Kāpostiem noņem netīrās un bojātās lapas, sagriež smalkos salmiņos, pievieno sāli, cukuru, etiķi, eļļu, sajauc.
Karbonāde Franču gaumē:
Karbonādes gabalu izirdina, sāla, piparo, panē miltos, pa virsu liek sasmalcinātus sīpolus, sarīvētu sieru sajauktu ar sakultu olu, pārlej ar majonēzi. Cep cepeškrāsnī gatavas.
Aukstā zupa:
Marinētas bietes sagrieztas salmiņos, svaigus gurķus, desu arī sagriež tāpat, visu sajauc pievienojot vārītu atdzesētu ūdeni, etiķi, sāli, cukuru. Pirms pasniegšanas zupā ieliek sasmalcinātu vārītu olu, skābo krējumu, pārkaisa zaļumus, pasniedz.
Frī kartupeļi:
Kartupeļus nomizo, sagriež ar robaino nazīti stienīšos, cep lielā tauku daudzumā dzeltenbrūnus, notecina lieko eļļu, uzber garšvielas.
Cūkgaļas karbonādes:
Gaļu ņem no karbonādes gabala, sagriež šķēlēs, izirdina, sāla, piparo, panē miltos, olā, liek uz sakarsētas pannas, cep gaiši brūnas, nogatavina cepeškrāsnī.
Svaigu gurķu pirmapstrāde:
Gurķus nomazgā, nomizo, sagriež nepieciešamajās formās.
Tomātu pirmapstrāde:
Tomātus noskalo, sagriež nepieciešamajās formās, liek pie 2. ēdieniem, salātos u.c.
Darba vietas uzkopšana:
15. Jūlijs
Rasols:
Vārītus kartupeļus, desu, marinētus gurķus sagriež kubiņos, pievieno zaļos zirnīšus, visu sajauc ar majonēzi.
Omlete:
Olas sakuļ ar sāli, pievieno pienu, sajauc. Lej uz plāts, cep cepeškrāsnī gatavu.
Tomātu pirmapstrāde:
Tomātus noskalo, sagriež nepieciešamajās formās, liek pie 2. ēdieniem, salātos u.c.
Svaigu gurķu pirmapstrāde:
Gurķus nomazgā, nomizo, sagriež nepieciešamajās formās.
Dekoru gatavošana:
Redīsu rozītes- redīsam pa vidu visapkārt iegriež zig-zag veidā, pārdala uz pusēm, dekorē ēdienus.
Sīpolu rozītes- griež tāpat kā redīsus, sadala smalkāk pa kārtām.
Darba vietas uzkopšana:
18. Jūlijs
Mēles želejā:
Cūku mēļu pirmapstrāde: mēles nomazgā, liek karstā ūdenī, pievieno sāli, vāra līdz gatavībai, karstām novelk ādu. Sagriež šķēlītēs, liek uz nodekorēta garenā šķīvja, pārlej ar buljonu, kuram pievienots želantīns, sarecina aukstumā, pasniedzot apgriež otrādi.
Saldējums ar ogām:
Ar saldējuma karoti veido bumbiņas, dekorē ar dažādām ogām.
Frī kartupeļi:
Kartupeļus nomizo, sagriež ar robaino nazīti stienīšos, cep lielā tauku daudzumā dzeltenbrūnus, notecina lieko eļļu, uzber garšvielas.
Karstmaizes:
Baltmaizes šķēles liek uz plāts, kas ieziesta ar eļļu, uz maizes šķēlēm liek žāvētu, kubiņos sagrieztu šķiņķi, sasmalcinātus sīpolus, pārliek ar sarīvētu sieru, kas sajaukts ar olu. Maizīti pārlej ar majonēzi. Cep cepeškrāsnī dzeltenbrūnas.
Pankūkas:
Olas sakuļ ar sāli, cukuru, pievieno daļu piena, miltus veidojot biezu mīklu, tad pievieno atlikušo pienu veidojot pašķidru mīklu. Cep plānās pankūkas uz ietaukotas pannas gaiši brūnas. Pasniedz ar ievārījumu vai krējumu.
Uzpūtenis:
Lej katliņā ogu sīrupu, uzvāra, ber tajā mannā, nepārtraukti maisot, lai neveidojas kunkuļi. Vāra vidēji biezu. Atdzesē un saputo, līdz palielinās tilpumā un kļūst gaišs. Pasniedz ar pienu.
Darba vietas uzkopšana:
21. Jūlijs
Vistas fileja mīklā:
Vistas fileju sagriež strēmelītēs, apber ar sāli, vegetu, aptuveni ½ stundu atstāj, lai ievelkas. Apviļā pagatavotajā mīklā, cep lielā tauku daudzumā dzeltenbrūnus.
Mīkla: miltus sajauc ar olu, pievieno majonēzi veidojot pabiezu mīklu.
Svaigu kāpostu salāti:
Kāpostiem noņem netīrās un bojātās lapas, sagriež smalkos salmiņos, pievieno sāli, cukuru, etiķi, eļļu, sajauc.
Kotletes:
2., 3. šķiras gaļu izmaļ caur gaļas mašīnu, maļot pievieno arī pienā mērcētu baltmaizi. Pievieno smalki sagrieztus sīpolus, sāli, piparus, masu labi sastrādā, veido kotletes, panē rīvmaizē, cep sakarsētā eļļā gatavas.
Cūkgaļas karbonādes:
Gaļu ņem no karbonādes gabala, sagriež šķēlēs, izirdina, sāla, piparo, panē miltos, olā, liek uz sakarsētas pannas, cep gaiši brūnas, nogatavina cepeškrāsnī.
Frī kartupeļi:
Kartupeļus nomizo, sagriež ar robaino nazīti stienīšos, cep lielā tauku daudzumā dzeltenbrūnus, notecina lieko eļļu, uzber garšvielas.
Krabju salāti:
Krabjus sagriež šķēlītēs, gurķus arī tāpat, Pekinas kāpostu sasmalcina, pievieno kukurūzu, sajauc ar majonēzi, sāli.
Mēles želejā:
Cūku mēļu pirmapstrāde: mēles nomazgā, liek karstā ūdenī, pievieno sāli, vāra līdz gatavībai, karstām novelk ādu. Sagriež šķēlītēs, liek uz nodekorēta garenā šķīvja, pārlej ar buljonu, kuram pievienots želantīns, sarecina aukstumā, pasniedzot apgriež otrādi.
Vista ķiploku mērcē:
Vistas fileju sagriež stienīšos, apcep sakarsētā eļļā dzeltenbrūnu, pievieno nedaudz miltus, buljonu, ķiplokus saspiestus, beigās pievieno saldo krējumu veidojot mērcīti.
Saldā ogu mērce:
Ogu sīrupu atšķaida ar ūdeni, pievieno cukuru. Visu uzvāra, nepārtraukti maisot pievieno ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti. Saldā mērce gatava, kad ir parādījies 1. burbulis, tad mērci noņem no plīts, atdzesē un pasniedz pie saldajiem ēdieniem.
Darba vietas uzkopšana:
22. Jūlijs
Zaļumu plates:
Gurķus dekoratīvi sagriež šķēlēs, tomātus sagriež nelielās daiviņās, papriku sagriež strēmelītēs un marinētus šampinjonus kārto uz šķīvja, dekorē ar zaļumiem.
Saldējums ar augļiem:
Ar saldējuma karoti veido bumbiņas, dekorē ar dažādiem augļiem, kas sagriezti šķēlītēs.
Saldējums ar ievārījumu:
Ar saldējuma karoti veido bumbiņas, pārlej ar ievārījumu.
Saldējums ar balzāmu:
Ar saldējuma karoti veido bumbiņas, pārlej ar balzāmu.
Saldējums ar šokolādi:
Ar saldējuma karoti veido bumbiņas, pārlej ar šokolādes mērci.
Aukstā zupa:
Marinētas bietes sagrieztas salmiņos, svaigus gurķus, desu arī sagriež tāpat, visu sajauc pievienojot vārītu atdzesētu ūdeni, etiķi, sāli, cukuru. Pirms pasniegšanas zupā ieliek sasmalcinātu vārītu olu, skābo krējumu, pārkaisa zaļumus, pasniedz.
Jūras salāti:
Pekinas kāpostu sagriež smalkāk pievieno šķēlītēs sagrieztus svaigus gurķus, krabjus sagriež šķēlītēs, visu sajauc ar majonēzi.
Rasols:
Vārītus kartupeļus, desu, marinētus gurķus sagriež kubiņos, pievieno zaļos zirnīšus, visu sajauc ar majonēzi.
Dekoru gatavošana:
Redīsu rozītes- redīsam pa vidu visapkārt iegriež zig-zag veidā, pārdala uz pusēm, dekorē ēdienus.
Sīpolu rozītes- griež tāpat kā redīsus, sadala smalkāk pa kārtām.
Pankūkas:
Olas sakuļ ar sāli, cukuru, pievieno daļu piena, miltus veidojot biezu mīklu, tad pievieno atlikušo pienu veidojot pašķidru mīklu. Cep plānās pankūkas uz ietaukotas pannas gaiši brūnas. Pasniedz ar ievārījumu vai krējumu.
Karstmaizes:
Baltmaizes šķēles liek uz plāts, kas ieziesta ar eļļu, uz maizes šķēlēm liek žāvētu, kubiņos sagrieztu šķiņķi, sasmalcinātus sīpolus, pārliek ar sarīvētu sieru, kas sajaukts ar olu. Maizīti pārlej ar majonēzi. Cep cepeškrāsnī dzeltenbrūnas.
Tomātu pirmapstrāde:
Tomātus noskalo, sagriež nepieciešamajās formās, liek pie 2. ēdieniem, salātos u.c.
Svaigu gurķu pirmapstrāde:
Gurķus nomazgā, nomizo, sagriež nepieciešamajās formās.
Tomātu, gurķu salāti:
Tomātus sagriež nelielās daiviņās, gurķus šķēlītēs, kārto uz garenā šķīvja, pārlej ar krējumu, pārkaisa ar zaļumiem.
Kotletes:
2., 3. šķiras gaļu izmaļ caur gaļas mašīnu, maļot pievieno arī pienā mērcētu baltmaizi. Pievieno smalki sagrieztus sīpolus, sāli, piparus, masu labi sastrādā, veido kotletes, panē rīvmaizē, cep sakarsētā eļļā gatavas.
Lavašs ar krabjiem:
Krabjus sasmalcina, olas arī sasmalcina, sajauc ar majonēzi. Lavašu apsmērē ar kausēto sieru vidū liek pildījumu, satin. Pasniedzot sagriež šķēlēs.
Sīpolu pirmapstrāde:
Sīpolus nomizo, noskalo, sagriež nepieciešamajās formās.
Darba vietas uzkopša:
29. Jūlijs
Zaļumu plates:
Gurķus dekoratīvi sagriež šķēlēs, tomātus sagriež nelielās daiviņās, papriku sagriež strēmelītēs un marinētus šampinjonus kārto uz šķīvja, dekorē ar zaļumiem.
Saldējums ar augļiem:
Ar saldējuma karoti veido bumbiņas, dekorē ar dažādiem augļiem, kas sagriezti šķēlītēs.
Saldējums ar ievārījumu:
Ar saldējuma karoti veido bumbiņas, pārlej ar ievārījumu.
Saldējums ar balzāmu:
Ar saldējuma karoti veido bumbiņas, pārlej ar balzāmu.
Jūras salāti:
Pekinas kāpostu sagriež smalkāk pievieno šķēlītēs sagrieztus svaigus gurķus, krabjus sagriež šķēlītēs, olas sasmalcina un visu sajauc ar majonēzi.
Cūkgaļas karbonādes:
Gaļu ņem no karbonādes gabala, sagriež šķēlēs, izirdina, sāla, piparo, panē miltos, olā, liek uz sakarsētas pannas, cep gaiši brūnas, nogatavina cepeškrāsnī.
Karbonāde Franču gaumē:
Karbonādes gabalu izirdina, sāla, piparo, panē miltos, pa virsu liek sasmalcinātus sīpolus, sarīvētu sieru sajauktu ar sakultu olu, pārlej ar majonēzi. Cep cepeškrāsnī gatavas.
Kartupeļu pirmapstrāde:
Kartupeļus nomazgā, nomizo, nomazgā, sagriež nepieciešamajās formās, vāra, cep, sautē.
Tomātu- siera salāti:
Sarīvētu sieru liek uz šķīvja nebiezā kārtā, tad pārlej ar nelielu daudzumu majonēzes, tad liek sarīvētu olu, smalkos kubiņos sagrieztus tomātus, atkal olu, majonēzi, pa virsu pārkaisa sieru, tad pārsvītro ar majonēzi, dekorē ar tomātu šķēlīti un zaļumiem.
Darba vietas uzkopšana:
…
- Biezpiena sieriņa "Kārums" uzturvērtību analīze
- Pārtikas, ēdienu pagatavošana, sagatavošana, uzskaitījumi
- Siera gatavošana, veidi un uzglabāšana
-
Tu vari jebkuru darbu ātri pievienot savu vēlmju sarakstam. Forši!Indijas kulinārija un ēšanas paradumi, ēdienu receptes
Konspekts vidusskolai5
-
Pārtikas piedevas
Konspekts vidusskolai1
-
Pārtikas piedevas produktā "VIVA City"
Konspekts vidusskolai2
-
Pārtikas piedevas
Konspekts vidusskolai1
-
Pārtikas piedevu saīsinājumu E formas atšifrējums
Konspekts vidusskolai2