1.Pabeidz teikums! (9 punkts)
Zupu uzturvērtību nosaka................................................................................................... . Piena zupas var vārīt pienā vai .......................................................................................... .
Zupas pamatu visām zupām vāra vienādi:
............................... izkarsē taukvielās un pievieno zupai ................... kartupeļiem, izņemot ................................................................, kurus liek .............. kartupeļiem;
pārejos produktus liek katlā .................................................................................... .
Vārot piena zupas, produktus ar ilgāku vārīšanas ilgumu vispirms ................................... ; karstu pienu pievieno, kad ..........Uzraksti, par kādām minerālvielām ir rakstīts tekstā! (2 punkti)
Šī minerālviela ietilpst asinīs un citos audu šķidrumos, normalizē ūdens maiņu organismā un ietekmē asinsriti. Šo minerālvielu sauc- ........................................... .
Šī minerālviela veido hemoglobīnu sarkanajos asinsķermenīšos, ir nepieciešama muskuļiem un stimulē svarīgus šūnu procesus. Šo minerālvielu sauc- ........................................... .…