Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:690959
 
Vērtējums:
Publicēts: 14.07.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Olbaltumvielu iedalījums:
Ir vairāki olbaltumvielu klasifikācijas veidi, no kuriem pazīstamākie ir divi- olbaltumvielu iedalījums pēc sastāva un pēc molekulu uzbūves.
Pēc sastāva olbaltumvielas iedala vienkāršajās olbaltumvielās jeb proteīnos, kas veidotas tikai no dažādu aminoskābju atlikumiem, un saliktajās olbaltumvielās jeb proteīdos, kurās līdz ar aminoskābju atlikumiem vēl ir citas organiskās vai neorganiskās izcelsmes sastāvdaļas. Proteīnos ietilpstošo amonoskābju kvalitatīvo un kvantitatīvo sastāvu parasti nosaka, ar sālskābi paaugstinātā temperatūrā veicot proteīnu hidrolīzi. Iegūto amonoskābju maisījumu sadala, izmantojot hromatogrāfiskās metodes vai elektroforēzi. Svarīgākie proteīni ir glikoproteīni, mikleoproteīni, lipoproteīni, hromoproteīni un fosforproteīni.
Glikoproteīni- ir proteīni, kuri ir saistīti ar ogļhidrātu atlikumiem. Svarīgākie glokoproteīni ir mucīni, siekalu un locītavu šķidruma proteīni, imunoglobulīni, asins proteīni, kā arī proteīni, kas ietilpst šūnu membrānu sastāvā.
Nukleoproteīni- ir proteīnu un nukleīnskābju kompleksi.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −4,98 €
Materiālu komplekts Nr. 1113072
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties