d) Kas ir apoferments? - Fermenta proteīna daļa.
e) Kas ir koferments? - Ietilpst tikai salikto fermentu aktīvajā centrā.
Kādas vielas var darboties kā kofermenti? – Vitamīns un metāla atomi
f) Kas ir substrāts? - Ir viela, ko ferments pārveido (tā ieiet aktīvajā centrā)
Maltoze un maltāze – pierakstīt, kurš ir ferments, kurš – substrāts.
Minēt vēl vienu piemēru – ferments – substrāts.
g) Kas ir fermenta aktīvais centrs?
• Aktīvajā centrā var ieiet tikai tāds substrāts, kas precīzi atbilst tam pēc formas (kā atslēga slēdzenē).
Kur molekulā tas atrodas?
Ko veic fiksējošie aminoskābju radikāļi?
• Piesaista un fiksē substrātu), (piemēram, izveido ūdeņraža saites un jonu saites ar substrātu
Ko veic katalītiskie aminoskābju radikāļi?
• Veic ķīmisko reakciju – pārveido substrātu
h) Kāda ir galvenā fermentatīvas un parastas (nefermentatīvas) reakcijas atšķirība?
Kas ir fermenta – substrāta komplekss?
…