Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:592565
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 25.06.2008.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Galvenokārt iegūst no cukurbietēm un cukurniedrēm.
Biešu cukurs. Cukurbietes vislielāko cukura daudzumu (18-26%)sasniedz oktobrī. Bietēm elpojot tā saturs samērā strauji samazinās, tāpēc tās ir ātri jāpārstrādā, kas parasti turpinās līdz janvārim.
Bietes nomazgā, sagriež graizījumos un difūzijas torņos apstrādā ar karstu ūdeni, tā izdalot līdz 99 % cukura. Ekstrahējot izdalās tumši krāsota jēlsula (pH ap 6,3), kuru pēc tam 2 pakāpēs apstrādā, pieliekot CaO vai OH, tā ka beigās sasniedz pH~11.
Tā rezultātā:
1.izgulsnējas neorg. Un org. Ca sāļi (no fosfor-, sēr-, skābeņ-, ābol-, un citronskābes);
2.notiek estera gr. Atšķelšana no pektīniem, kuri tāpat izgulsnējas;
3.izdalās olbaltumv.;
4.glikoze un fruktoze noārdās par pienskābi, un tā tiek traucēta vēlāk iespējamā Majāra reakcija;
5.tiek kavēta tālākā inversija.
Pēc divpakāpju karbonēšanas, izšķīdušie kalcija joni tiek atdalīti karbonāta formā. Šādi iegūto jēlsulu pēc tam vakuumā ietvaicē līdz 70% sausnes saturam. Šajā procesā uz 1 t pārstrādāto cukurbiešu jāiztvaicē ap 1 m3 ūdens. Cukura kristalizācijas ierosināšanai var pievienot tīru saharozi. Izkristalizēto cukuru centrifugē un starpkristālu masu ietvaicē tālāk vairākos etapos, līdz pāri paliek melase.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties