Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:290914
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 10.11.2020.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Ir
Laikposms: 2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

Secinājumi:
Nitrātu saturs analizētajā kartupelī ir apmierinošs. Piemēram, vienas maltītes laikā apēdot 200 g kartupeļu, tiks uzņemti tikai 1,35 mg nitrātu. Nitrīti savukārt dārzenī nav konstatēti.
Pēc iegūtiem rezultātiem, var droši sacīt, ka šos kartupeļus ir droši lietot uzturā, neievērojot īpašas piesardzības metodes (piemēram, tos mizot vai mērcē ūdenī).
Nitrātu satura rezultātu varēja ietekmēt tas, ka kartupelis tika rīvēts ar visu mizu, kur nitrātu koncentrācija ir lielāka. Ja nitrātu daudzums būtu par daudz, kartupeļus vajadzētu nomizot pirms gatavošanas (kā jau parasti arī tas tiek darīts).

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1381554
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties