Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:717022
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.04.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1. Secinājumi par kopējo nitrātu saturu Ināras ēdienkartē.
Pieļaujamā dienas deva nitrātiem ir 3,7 mg/kg ķm/d, bet pieļaujamais nitrītu līmenis 0,07 mg/kg ķm/d. Pieļaujamais nitrātu daudzums Ināras ēdienkartē ir 3,7mg/kg ķm/d*66kg=244,2 mg/d. Var secināt, ka šīs dienas ēdienkartē pieļaujamais nitrātu daudzums ir pārsniegts (norma 244,2 mg/d, uzņemtais daudzums 277,4 mg). Taču nav jāaizmirst, ka nitrātu deva tika pārsniegta tikai šajā vienas dienas ēdienkartē. Katru dienu var tikt iegūti dažādi rezultāti, kuri var pārsniegt normu vai nesasniegt to, tādēļ nozīme ir tieši sistemātiskai pārāk lielai nitrātu uzņemšanai. Kā arī nitrāti tiek izvadīti no organisma dabīgā ceļā.
Pārāk augsta nitrātu uzņemšana var izraisīt sirds un asinsvadu slimības, taču pārāk lielu nitrītu daudzumu saista ar paaugstinātu vēža attīstības risku. Nitrītu un nitrātu nātrija un kālija sāļi (E 249 – 252) Eiropas Savienībā (ES) ir autorizēti kā pārtikas piedeva. Tos izmanto gaļas, zivju un siera produktos, lai kavētu mikroorganismu augšanu, jo īpaši, lai aizsargātu pret botulismu, kā arī, lai saglabātu gaļas sarkano krāsu un uzlabotu tās garšu. …

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties