Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
3,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:234413
 
Vērtējums:
Publicēts: 06.04.2025.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: 3 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2016. - 2020. g.
Darba fragmentsAizvērt

Mājas alus ražošana ir aizraujošs hobijs, kas ļauj tev radīt unikālus un garšīgus alus veidus. Lūk, 10 galvenie soļi, kas jāievēro:
1. Iekārtas un sastāvdaļas:
o Iegādājies visu nepieciešamo aprīkojumu: katlus, fermentācijas traukus, hidrometru, termometru, pudeles u.c.
o Izvēlies kvalitatīvas sastāvdaļas: iesalu, apiņus, raugu un ūdeni.
2. Iesala malšana:
o Samaļ iesalu, lai atvieglotu cukuru izdalīšanos.
o Mala rupjums ir svarīgs - pārāk smalks var radīt problēmas filtrēšanas procesā.
3. Iesala misas gatavošana (Mash):
o Sajauc samalto iesalu ar karstu ūdeni noteiktā temperatūrā.
o Šajā procesā aktivizējas enzīmi, kas pārvērš cieti cukurā.
4. Filtrēšana (Lautering):
o Atdala misu (saldūdeni) no izlietotajiem graudiem.
o Šis process ietver recirkulāciju un skalošanu, lai iegūtu maksimālu cukura daudzumu.
5. Vārīšana:
o Uzvāra misu, lai sterilizētu to un iztvaicētu nevēlamus aromātus.
o Vārīšanas laikā pievieno apiņus, lai piešķirtu alum rūgtumu, aromātu un garšu.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties