Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
6,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:679823
 
Vērtējums:
Publicēts: 03.07.2024.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 5 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Ievads    3
2.  Pētījumu materiāli un metodes    4
3.  Iegūto rezultātu ticamības novērtējums    6
4.  Pētīto augšņu raksturojums    10
6.  Literatūras saraksts    15
Darba fragmentsAizvērt

Studiju programmas “Vides zinātne” studiju kursā “Augsnes zinātne” katrs students noteiktam augsnes paraugam veica vairākus laboratorijas darbus: 1) augsnes pH noteikšana; 2) organisko vielu (humusvielu) noteikšana pēc Tjurina metodes; 3) augsnes kustīgā fosfora noteikšana un 4) apmaiņas bāzu summas (Ca+Mg+K+Na) noteikšana augsnē. Pēc laboratorijas darbu veikšanas ir jāizstrādā laboratorijas darbu augsnes zinātnē pārskats, kura mērķis ir aprakstīt lauksaimniecības zemju augsnes īpašību atšķirības. Lai pilnvērtīgi varētu sasniegt mērķi ir jāveic sekojoši uzdevumi: a) apkopot pieejamo informāciju par augsnes īpašībām un procesiem un to ietekmējošajiem faktoriem; b) aprēķināt vidējos rādītājus analizētajiem augšņu paraugiem un novērtēt to ticamību; c) sniegt augsnes fizikālo un ķīmisko īpašību izmaiņu raksturojumu un atšķirību cēloņu skaidrojumu un d) veikt secinājums par analizētās augsnes īpašībām.
Laboratorijas darbu laikā es pētīju augsnes paraugu ar numuru 2015421 (trauciņa numurs – 71). Laboratorijas darbu augsnes zinātnē pārskatā ir izmantoti mani iegūtie dati no veiktajām augsnes parauga analīzēm. Pirmajā laboratorijas darbā “Augsnes pH noteikšana”, sākumā tika noskaidrots, ka pHKCl ar universālindikatoru ir 6,2, un pēc tam, ka augsnes parauga pHKCl ir 6,57 un pHH2O ir 6,98. Tālāk laboratorijas darbā “Organisko vielu (humusvielu) noteikšana pēc Tjurina metodes” tika noteikts, ka trūdvielu daudzums augsnē ir 13,49%. …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties