Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:913096
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.02.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Piena želeja
1. 100 g piena
2. 3 g želantīna
3. 20 g cukura
4. vaniļas cukurs (pēc garšas
Izšķidina želantīnu,pienu uzvāra ar cukuru un vaniļas cukuru,pēc tam pievieno izšķīdināto želatīnu pienam, var pievienot riekstus, rozīnes vai ogas, lej pāri kūkai, lie ledusskapī atdzesēties!

Krēmam:
1. 0,5 litri piena
2. 250 gr sviesta
3. 2 olas
4. 1 glāze cukura
5. 6 ēdk. miltu "Hercogs"
Sagatavo krēmu: sjauc visas satāvdaļas un karsē ūdens peldē līdz masa sabiezē. Vienu biskvīta kārtu sadrupina un ar to apbirdina kūku.

Sviesta krēms
200 g sviesta, 1500 g iebiezināta piena, sīrups (100 g pūdercukura savāra ar pusglāzi ūdens), mazliet konjaka vai ruma.
Sviestu saputo ar pūdercukuru, pievieno iebiezināto pienu, pielej konjaku un masu sakuļ ar mikseri. Ja vēlas, var iekrāsot ar kakao, kurkumu, pievienot ievārījumu.
Skābā krējumakrēms
480 g skābā krējuma,
42 g cukura.
Skābo krējumu sakuļ ar cukuru.
Putukrējuma krēms
Puslitrs saldā krējuma,
200 g cukura, naža gals vaniļas cukura, ja vēlas, arī rīvētas citronu miziņas.
Ar mikseri sakuļ stingrās putās. Izmanto kārtu pārziešanai, ar konditorejas uzgali izspiež rozītes.


Biezpiena krēms
200 g biezpiena, 300 g saldā krējuma, 200 g cukura, vanilīns, ja vēlas, arī rīvētas apelsīnu miziņas.
Biezpienu izberž caur sietiņu vai samaļ blenderī, lai iegūtu viendabīgu masu. Pieliek rīvētas apelsīnu miziņas, cukuru, saldo krējumu un sakuļ stingrās putās.
Jogurta krēms
400 g jogurta, 2 ēdamkarotes želatīna, 800 g kompota, 200 g saldā krējuma, 100 g cukura.
Kompota sulā uzbriedina želatīnu, uzkarsē un atdzesē. Kompota augļus (zemeņu, meža ogu, ķiršu, plūmju, persiku, aprikožu, ananasu) sagriež gabaliņos (daļu atstāj rotāšanai) un pievieno jogurtam, vēlams tādu pašu augļu. Saldo krējumu saputo ar cukuru, jogurta un augļu masu, kā arī kompota sulā uzbriedinātu un ūdens peldē izkausētu želatīnu. Ja vēlas, var pieliet arī kādu augļu liķieri. Samaisa, lej formā un atdzesē (12 stundas).
Olu krēms
5 olas, 200 g pūdercukura, 100 g šokolādes, 200 g sviesta, 50 g mandeļu.
Olas ar cukuru un rīvētu šokolādi liek karstā ūdens peldē un puto, līdz iegūta pabieza masa. Pēc tam vairs nekarsē, bet turpina putot, līdz krēms atdzisis. Pievieno mīkstu sviestu un sasmalcinātas mandeles.
Vārītais
Litrs piena, 200 g cukura, 150 g miltu, 6 – 7 olas, 500 g sviesta.
Pienu uzvāra kopā ar cukuru. Olas sakuļ ar miltiem un pievieno pienam. Mazliet uzkarsē, lai sabiezē, tad atdzesē. Saputo sviestu un pakāpeniski pievieno vārīto krēmu.
GLAZŪRAS
Šokolādes
- 100g melnās šokolādes, 50 g sviesta.
Šokolādi izkausē ūdens peldē, pievieno izkausēto sviestu un visu samaisa.
- 2 ēdamkarotes kakao, 150 g pūdercukura, 3 ēdamkarotes karsta ūdens, 30 g kausēta sviesta.
Visas sastāvdaļas samaisa viendabīgā masā.
Citronu
150 g pūdercukura,
2 ēdamkarotes citronu sulas, ēdamkarote kausēta sviesta.
Sastāvdaļas samaisa un pārlej kūkai.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties