Konvekcijas krāsnīs karsta gaisa cirkulācija strauji palielinās, pateicoties
motorizētiem ventilatoriem vai gaislaidēm. Tāda veidā krāsnīs gaisa temperatūra visā tilpumā ir pastāvīga un vienāda, tāpēc:
-ēdienu gatavošanas laiks ir īsāks;
-temperatūra zemāka;
-siltuma enerģija tiek izmantota efektīvāk, tas palīdz samazināt enerģijas patēriņu.
Konvekcijas krāsnīs siltuma enerģija sadalās pa ēdienu virsmu vienmērīgi, un paātrinātā gaisa cirkulācija uzsilda ēdienu ātrāk nekā parastajās krāsnīs.
Hermētiski aizvērta konvekcijas krāsns, pateicoties paātrinātai karsta gaisa cirkulācijai, ievērojami samazina šķidruma iztvaicēšanu, kas dod iespēju pagatavot sulīgāku ēdienu.
Konvekcijas krāsnis ir apgādāta ar ventilatoru, kas vienmērīgi sadala temperatūru krāsns iekšpusē. Tāda uzbūve ļauj izmantot visu krāsns tilpumu. Konvekcijas krāsnis izmanto dažādu ēdienu cepšanai un produktu ātrai atsaldēšanai.
Pastāv četru veidu konvekcijas krāsnis:
1)gaisa cirkulāciju krāsnī nodrošina elektriskais dzinējs (motors) ar ventilatoru, un paātrinātā gaisa cirkulācija veicina vienmērīgu temperatūras sadali visā krāsns tilpumā;
2)krāsnīs ar ilgāku ēdiena pagatavošanas laiku gaisa cirkulāciju nodrošina gaislaide un ventilacijas ierīces;
3)konvekcijas krāsns ar ventilatoru, kas atrodas ārpus krāsns korpusa, krāsns ir apgādāta ar speciālu transportieri, kas lēni virzās uz priekšu un iziet caur krāsns korpusu.…