-
Konditoreja
Nr. | Sadaļas nosaukums | Lpp. |
Ievads | 3 | |
Mīklas | 4 | |
Smilšu mīkla | 4 | |
Trauslā mīkla | 4 | |
Rauga mīkla | 4 | |
Tortes | 5 | |
Augļu torte | 5 | |
Ķīnas mūris | 5 | |
Pīrādziņi | 5 | |
Pīrādziņi ar rozīņu pildījumu | 5 | |
Pīrādziņi ar pildījumu | 6 | |
Anastasijas pīrādziņi | 6 | |
Vafeles | 7 | |
Siera vafeles | 7 | |
Cepumi | 7 | |
Biezpiena cepumi | 7 | |
Rozīņu cepumi | 7 | |
Smalkmaizītes | 8 | |
Biezpiena maizītes | 8 | |
Rozīņmaizītes | 8 | |
Šokolādes maizītes | 8 | |
Gabalkūkas | 9 | |
Medus kūciņas | 9 | |
Mokas kūciņas | 9 | |
Kliņģeri | 9 | |
Biezpiena kliņģerīši | 9 | |
Tējas kliņģerīši | 9 |
Šīs receptes ir domātas īstiem gardēžiem. Izmēģinot katru recepti, jums būs iespēja iepazīt visizsmalcinātākos konditorejas gardumus. Šīs receptes ir taisītas tā lai tās varētu izmantot jebkurš cilvēks, kurš vēlas cept un gatavot kaut ko no konditorejas. Pildot šo patstāvīgo darbu es izmantoju divas grāmatas: Franču deserts un Vācu tortes un cepumi. Darbā ieguldīju daudz laika un man darbs likās interesants.
Smilšu mīkla.
300g + 1ēd.k. miltu; 100g cukura; 150g + 1ēd.k. sviesta; 3 olu dzeltenumi; rīvēta citrona miziņa; naža gals sāls.
Uz mīklas dēļa izsijā miltus, izveido bedrīti, pievieno cukuru, gabaliņos sagrieztu mīkstu sviestu, olu dzeltenumus, citrona miziņu un sāli. Mīklu jauc līdz izveidoja viendabīga masa. No mīklas veido apaļu bumbu, ietin folijā un uz pusstundu ieliek ledusskapī, tad mīklu veltnē un liek uz plāts, cep līdz gatavībai.
Trauslā mīkla.
Šo mīklu var izmantot sāļajām tortēm un mazām kūciņām.
300g miltu, 150 g sviesta, 2 ēd.k. cukura, naža gals sāls, 3 ēd.k. ūdens.
Miltu izsijā uz dēļa, izveido tajos bedrīti, pievieno mazos gabaliņos sagrieztu sviestu, cukuru un sāli. Mīklu mīca tik ilgi, kamēr sviests ir pilnīgi iestrādāts. Ar rokām lēnām mīcot mīklu, pievieno ūdeni. Kad mīkla gatava, izveido bumbu un ietin folijā, noliek uz pusstundu ledusskapī, tad izveltnē un cep. Ja mīklas kārtu cep bez pildījuma, tad to ar dakšiņu sadursta un pārklāj ar foliju. Virsū uzber pupiņas. Cep apmēram 40 minūtes 175 grādos. Rauga mīkla. 500 g miltu, 150 g cukura, 200 g margarīna, šķipsniņa sāls, vanilīns, 125 g piena 30 g rauga, 1 ola. Raugu atdzīvina, pienu uzsilda un jauc kopā ar izsijātiem miltiem, margarīnu cukuru, olu, vanilīna un sāls. Mīklu mīcot pievieno raugu, izmīca un noliek raudzēties uz 1- 1.5 h pārklājot to ar dvielīti, ik pa reizei to nospaidot. Kad mīkla uz rūgusi no tās veido izstrādājumus un liek uz ietaukotas plāts, pārziež ar olu un cep 220 grādu temperatūrā.
…
Konditorejas receptes
- Konditoreja
- Tehnoloģiskās kartes
- Zivis un zivju ēdieni
-
Tu vari jebkuru darbu ātri pievienot savu vēlmju sarakstam. Forši!Gaļa un gaļas produkti
Konspekts vidusskolai2
-
Konditoreja
Konspekts vidusskolai5
-
Veselīga uztura ieteikumi
Konspekts vidusskolai9
-
Vīnu grāmata, vīni, glāzes, ēdienu saderība ar vīniem
Konspekts vidusskolai5
-
Uzturs
Konspekts vidusskolai6