MĪKLA 8 NELIELĀM PICĀM
25. g rauga, 2 dl ūdens, 1 ēd. k. rapšu eļļas, ½ tējk. sāls, 4-5 dl kviešu miltu
Līdz 37°C uzsildītu ūdeni uzlej sadrupinātam raugam, pievieno eļļu un sāli. Visu labi samaisa.
Pieber tik daudz miltu, lai mīkla būtu pietiekami stingra. Rūpīgi samīca un apklātu raudzē 1 stundu.
Uzrūgušo mīklu uz miltaina galda izveltnē un sadala 8 vienādos gabalos. Mīklu veltnē apmēram 20 cm apļos.
Mīklu liek plātī uz cepamā papīra , pārklāj ar pildījumu un cep cepeškrāsnī 10-15 minūtes 225°C.
TOMĀTU MĒRCE 8 NELIELĀM PICĀM
1 sīpols, 1 ķiploks, 1 ēd.k. eļļa, 1 kārbiņa konservētu tomātu, ½ tējk. sāls, 1 tējk. cukura.
Eļļā sasmalcinātiem, apceptiem sīpoliem un ķiplokiem pievieno konservētus tomātus ar visu šķidrumu. 15 minūtes vāra bez vāka. Pievieno garšvielas un cukuru un vāra 10 minūtes.
PICU PILDĪJUMI
JŪRAS PICA
Tomātu mērce, notecinātas gliemenes, izlobītas garneles, šampinjoni, olīvas, dilles, rīvēts siers.
LAŠA PICA
Kūpināts lasis ( strēmelītēs ), tomāti, rīvēts siers
Mērcei: ķiploks, bazilika lapiņas, Parmas siers, olīveļļa (mērci lieto tomātu mērces vietā).
ŠĶIŅĶA PICA
Tomātu mērce, kūpināts vai vārīts šķiņķis, svaiga vai kaltēta raudene, rīvēts siers.
…