Secinājumi
Pēc procesu, to neatbilstību un cēloņu identificēšanas, kā arī pēc vērtējumu apkopošanas, var secināt, ka katrā procesa neatbilstībā ir cēloņi, kas visbūtiskāk ietekmē klienta neapmierinātības izraisīšanu.
Darba gaitā apskatīju iespējamās neatbilstības un to cēloņus, kas izraisa klienta neapmierinātību, tad izanalizēju neatbilstību būtiskumu ņemot vērā kļūdas nozīmību, parādīšanās biežumu un atklāšanas iespējamību.
Pirmais process, ko apskatīju bija apkalpošana. Var tikai secināt, ka neatbilstībā, kas bija zemas kvalifikācijas darbinieki, visbūtiskākā kļūdu izpausme klientu neapmierinātībai ir nelaipnā personāla izturēšanās pret klientiem, šo var ietekmēt daudz un dažādi cēloņi viens no tiem un vissvarīgākais pēc pētijuma veikšanas ir tas, ka darbinieki izturas vienaldzīgi pret savu darbu. Kas ietekmē ari pārējo darbinieku strādāšanas veidu.
Otrais process – kvalitāte. Šī procesa abi kļūdu tipi, sliktas kvalitātes izejvielas, tīrības normas neievērošana ir novērtēti pietiekami augsti, kas liecina tikai par to ietekmi pret klientu neapmierinātību. Sliktas kvalitātes izejvielas kļūdu izpausmei negaršīgs ēdiens un tā cēlonis, tehniskās problēmas ir visaugstāk novērtēts, kas liecina par vienu no klienta neapmirinātības iemesliem. Šo var radīt kāda saplīsusi cepeškrāsns, plīts vai cita tehnoloģija, kas pielietota produkta pagatavošanai. Otrs kļūdu tips, kas būtiski ietekmē klientu neapmierinātību ir tīrības normas neievērošana, kā izpausme tās ir tieši netīras telpas, taču cēloņi ir personāla trūkums un kontrole.
…