Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:311483
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Ķīniešu virtuve ir viena no vissenākajām un visbagātākajām. Ēdieni, kurus gatavo ķīniešu pavāri ir ne tikai garšīgi, bet arī ļoti veselīgi. Gadsimtu desmitus ķīnieši pilnveidoja ēdienu sataisīšanas paņēmienus, sastādīja visiespējāmākās ēdienu receptes, kuri ir veselīgi cilvēka organismam.
Konfūcijs, varens ķīniešu filozofs, pievērsa daudz uzmanības kulinārijas mākslai. Viņš uzstādīja daudz optimālāko produktu sastāvu: gaļai ēdienos nedrīkst pārsniegt 1/3 jebkādu citu produktu. Tieši Ķīnā mūsu ēras sākumā (265. – 583. gados) bija izdotas pirmās pavārgrāmatas. Daudz seno ķīniešu virtuves ēdienu “pārgāja” eiropiešu kulinārijas krājumos, tajā skaitā arī visiem pazīstams saldējums.
(Saldējuma recepti ar lielām grūtībām izveda no Ķīnas visiem pazīstamais ceļotājs Marko Polo).
Ķīnas kulinārijas māksla izplatījās, kad turīgas personas pieņēma darbā ķīniešu pavārus daudzās pasaules valstīs. Un arī tagad daudzos Eiropas, Amerikas, Āzijas, Āfrikas restorānos un arī viesnīcās darbojas ķīniešu pavāri.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties