Kartupeļu ražošanas tehnoloģiskais process sākas ar kartupeļu piegādi un beidzas, ar kartupeļu cietes safasēšanu un nodošanu noliktavā. Kartupeļu pārstrādes sezonas laikā tehnoloģiskais process ir regulārs un pakārtots, tā saucamā līnija ar ciešo saiti.
Tehnoloģiskā procesa sadalījums pa posmiem:
1.Kartupeļu pieņemšana un glabāšana. Kartupeļi uz uzņēmumu tiek piegādāti ar auto transporta līdzekļiem, kur pirms kartupeļu izkraušanas tie tiek nosvērti uz auto svariem, tad piegādātie kartupeļi tiek izbērti uz lenšu transportieri. Tālāk kartupeļi ar lenšu konveijera palīdzību tiek transportēti uz smilšu atdalīšanas iekārtu, kur tiek atsijātas, smiltis, nestandarta kartupeļi ( mazāki par 28mm) nezāles u.c. piemaisījumi…