Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:566501
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 29.12.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
1.  Kafijas vēsture    2
2.  Kas ir kafija    3
3.  Kafijas ķīmiskās sastāvdaļas    4
Darba fragmentsAizvērt

3.Kafijas ķīmiskās sastāvdaļas
Neapstrādātu kafijas sēklu sastāvā ietilpst kofeīns. Grauzdēšanas procesā notiekošās izmaiņas ir ļoti sarežģītas un vēl nav pietiekami izpētītas. Par sarežģītajām reakcijām var runāt tāpēc, ka kofeols, viela, kas nosaka grauzdētās kafijas smaržu ietver vairāk nekā 70 aromātvielas. Kofeīnu satur ne tikai kafijas sēklas, bet arī tējas lapas, kolas rieksti. Jaunākie pētījumi ir atklājuši, ka vēl vesela virkne kafijas sastāvdaļu rada zināmu iedarbību uz cilvēka organismu. Kafiju ieteicams apgrauzdēt vai nu tieši pirms lietošanas vai arī kafiju uzglabāt neilgu laiku hermētiskos traukos, lai nezustu kafijas aromāts un garšas.

Kur kafija aug
Līdz 80% kafijas tiek audzētas ziemeļu puslodēs. Parasti aug temperatūrā, kas sasniedz 19 – 25 grādus.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties