Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:172560
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 21.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: 2 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

1.Eksperiments: Ja tiek pagaršota kafija, šajā laikā aizspiežot degunu garšas īpašības, kas raksturīgas kafijai ir tik tikko sajūtamas, ja vispār ir iespējams noteikt, ka tā ir kafija. Kad pēc tikko iedzertā malka ieelpo gaisu sāk parādīties kafijas garša. Pēc malka ar kafiju reizē jūtot smaržu, tās garšu iespējams sajust pilnībā. Tāds pats princips darbojas arī kanēļa garšas sajušanas gadījumā.

2. Eksperiments: Uz galda atrodas ābola un gurķa gabaliņi. Cilvēkam lūdz neskatoties un ar aizspiestu degunu nogaršot vispirms vienu un pēc tam otru gabaliņu. Pēc tam liekot salīdzināt. Ņemot vērā, ka pēc konsistences šie produkti ir līdzīgi, tad garšu pateikt nav iespējams.

3. Eksperiments: Zobupastās atrodas nātrija tiosulfāts, kas reaģē ar skābi citrusaugļos. Citrusaugļu skābums ir nedaudz rūgts, bet to ikdienā iespējams sagaršot ļoti minimāli vai vispār nemaz. Nātrija tiosulfāta iedarbība uz garšas receptoriem liek pieaugt rūgtās garšas intensitātei, līdz ar to iespējams sajust rūgtuma garšu citrusaugļos. Un vēl jāpievērš uzmanība, ka skābuma garšai nevajadzētu būtiski atšķirties, jo pasta samazina saldās un skābās garšas intensitāti.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties