1.Eksperiments: Ja tiek pagaršota kafija, šajā laikā aizspiežot degunu garšas īpašības, kas raksturīgas kafijai ir tik tikko sajūtamas, ja vispār ir iespējams noteikt, ka tā ir kafija. Kad pēc tikko iedzertā malka ieelpo gaisu sāk parādīties kafijas garša. Pēc malka ar kafiju reizē jūtot smaržu, tās garšu iespējams sajust pilnībā. Tāds pats princips darbojas arī kanēļa garšas sajušanas gadījumā.
2. Eksperiments: Uz galda atrodas ābola un gurķa gabaliņi. Cilvēkam lūdz neskatoties un ar aizspiestu degunu nogaršot vispirms vienu un pēc tam otru gabaliņu. Pēc tam liekot salīdzināt. Ņemot vērā, ka pēc konsistences šie produkti ir līdzīgi, tad garšu pateikt nav iespējams.
3. Eksperiments: Zobupastās atrodas nātrija tiosulfāts, kas reaģē ar skābi citrusaugļos. Citrusaugļu skābums ir nedaudz rūgts, bet to ikdienā iespējams sagaršot ļoti minimāli vai vispār nemaz. Nātrija tiosulfāta iedarbība uz garšas receptoriem liek pieaugt rūgtās garšas intensitātei, līdz ar to iespējams sajust rūgtuma garšu citrusaugļos. Un vēl jāpievērš uzmanība, ka skābuma garšai nevajadzētu būtiski atšķirties, jo pasta samazina saldās un skābās garšas intensitāti.
…