Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:277071
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 07.10.2004.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

F-fermenti S – substrāti AS – aminoskābes
1.Fermenti – organismā notiekošo ķīmisko reakciju katalizatori. Enzīmi, visās org.šunās, asinīs, limfā. Katalizē uzturvielu šķelšanos, organismu vielu sintēzi u.c
2.Iedalījums pēc uzbūves –
1) fermenti proteīni sastāv tikai no aminoskābēm
2) Fermenti proteīdi sastāv tikai no akofermenta (obv daļas) un kofantora
3.Fermentu darībās īpatnības/specifiskums
1) Grupu specifiskums, ferments darbojas uz konkrētu saiti
P.pepsīns un tripsīns šķeļ peptīdsaiti obv neatkarīgi no AS sastāva
2) Absolūtais jeb substrāt specifiskums, F darbojas uz konkr.AS
4..Kā PH ietekmē F aktivitāti Katram F noteikts vides PH intervāls, kurā tā aktivitāte ir vislielākā. Ja vides pH atrodas ārpus šī intervāla, F aktīvajā centrā mainās lādēto grupu izvietojums, tiek sarautas ūdeņraža saites un veidojas jaunas. Līdz ar to F. Aktivitāte samazinās vai zūd.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1163277
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties