Topošajiem ēdināšanas uzņēmumu un viesnīcu vadītājiem, un darbiniekiem paralēli teorētisko jautājumu apguvei, vajag iegūt praktiskās iemaņas ēdienkartes izveidē, pamatojoties uz konkrētu uzņēmumu.
Kursa darba uzdevums ir iepazīties ar noteikta uzņēmuma veida ēdienkartes sastādīšanu, kā arī izzināt ēdienu izmaksas un gatavošanas gaitu.
Šāda veida izzināšana ir nepieciešama, jo daudzos uzņēmumos, īpaši nelielos, netiek rēķinātas izmaksas un nepieciešamo produktu daudzums.
Ēdienkarte ir izveidota attiecīgi uzņēmuma veidam. Arī ātri pagatavojamiem ēdieniem, ar ēdieniem, kuriem iepriekš izgatavoti pusfabrikāti, kā arī tādi, kas ir ilgi uzglabājami.
Man ir neliela pieredze ēdināšanas jomā. Strādāju līdzīgā, kursa darbā aprakstītajam ēdināšanas uzņēmumam, uzņēmumā par konditoru.
Katra uzņēmuma izveides mērķis – gūt peļņu. Viens no galvenie faktoriem šī mērķa sasniegšanai ir kvalitatīva un sakārtota ēdināšanas uzņēmuma darbība.
Uzņēmuma veids un atrašanas vieta.
Uzņēmums” Mitava ”strādās ne tikai, ka ēdināšanas, bet, ka atpūtas un viesnīcas kopums. Viss tas atradīsies 3 stāvos. Pagrabstāva būs sporta komplekss ar trenažieriem un sporta zāle, sauna, tvaiku pirts, baseins, dušas un garderobi. Pirmajā stavā- bistro un banketu zāle, bet 2 stavā- viesu numuriņi. Tā, ka ja neies viens no pakalpojumiem, tad citi to kompinses. Kursa darba uzdevums ir tehnoloģijas kartes sastādīšana tad tālāk analizēsim tikai uzvēmuma ēdināšanas daļu, kura sastāv no bistro.
Izdomāta uzņēmuma veids ir bistro, kas atrodas Jelgavā, Brīvības bulvāris iela. Bistro” Mitava”
darbības veids ir:
1.Tirdzniecība un mārketings tiek veikts ne tikai uz vietas, bet arī dažādos izbraukumos.
Bistro ir ēdināšanas uzņēmumi, kur organizēta vienkārša un ātra apmeklētāju apkalpošana. Gatavo un realizē aukstās uzkodas, otros ēdienus, aukstos un karstos dzērienus, saldos ēdienus. Iespējams pasūtīt otros ēdienus. Apkalpošanas forma-pašapkalpošanās, zviedru galds. Apkalpo arī viesmīļi-bārmeņi. Uzmanību velta maziem bērniem un vecākiem cilvēkiem. Telpu iekārtojums vienkāršs, reizē arī relaksējošs.…