Kvalitatīva un veselībai droša dzeramā ūdens ieguve ir samērā sarežģīts process, kurā izmanto fizikālas un ķīmiskas apstrādes metodes, kuru izvēli nosaka attīrāmā ūdens kvalitāte. Dzeramā ūdens sagatavošana ar koagulācijas metodi, pievienojot ūdenim koagulantus, ļauj principiāli samazināt ūdenī izšķīdušo vielu un koloīdo daļiņu saturu ūdenī līdz pat 99%. Koagulantu atlikumu daudzums pēc koagulācijas dzeramajā ūdenī ir kontrolējams lielums, lai neiestātos noteikti draudi (riska pakāpe) patērētāju veselībai. Pamatoperācijas, kas tiek pielietotas, lai atdalītu suspendētās daļiņas no ūdens, ir kāšana, sedimentācija, koagulācija, flokulācija, filtrācija, dezinfekcija un aerācija. Kopumā koagulācijas process ir uzskatāms par vienu no galvenajiem etapiem dzeramā ūdens sagatavošanā, tāpēc tas jāveic ar lielu precizitāti. Koagulācijas metode ir efektīva tikai tad, ja precīzi tiek ievērots tehnoloģiskais process.…