Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
3,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:868308
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 28.06.2024.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 8 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Dīzeļu transportlīdzekļu atgāzu ietekme uz gaisa kvalitāti un cilvēku pilsētvidē

Dīzeļa transportlīdzekļi ir vieni no izplatītākajiem un izmantotākajiem transportlīdzekļu veidiem pasaulē. Dīzeļdzinēji ir sastopami gan vieglajās, gan smagajās automašīnās, fūrēs, gan vilcienos un lokomotīvēs, kas tiek darbināti ar dīzeļdzinēju, gan autobusos utt. Pilsētās un ārpus tām šos transportlīdzekļus var sastapt itin visos nostūros. Ir zināms, ka dīzeļi kā jebkurš cits iekšdedzes dzinējs darbības brīdī atstāj aiz sevis izplūdes gāzes un atgāzes, kuru sastāvā ir dažādas vielas un ķīmiskie savienojumi. Kādi ir šie savienojumi un kādu ietekmi tie var atstāt uz cilvēka veselību?

Gaiss ir dabiska vide, bez kura cilvēka organisma fizioloģiskās darbība nav iespējama un tas ir dažādu gāzu sajaukums. Gaisa ķīmiskajā sastāvā ir tādas vielas kā skābeklis (21%), slāpeklis (78%), ogļskābā gāze (CO2)(0.03%). Gaisa sastāvā arī ir vairākas inertās gāzes (piemēram, argons vai ūdens tvaiki) un gaisa sastāvā ir gāzes, kuras palielinātā koncentrācijā var būt kaitīgas – ozons, tvana gāze un gaistošie organiskie savienojumi, tajā skaitā var iekļaut arī kancerogēnās vielas (benzolu un butadiēnu), kā arī gaisā suspendētās daļiņas – aerosolus, kurus veido dažāda izmēra cietas daļiņas un/vai pilieni. Katru dienu cilvēks var ieelpot apmēram 20 000 litru gaisa.…

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties