Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
5,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:721312
 
Vērtējums:
Publicēts: 17.02.2015.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 12 vienības
Atsauces: Ir
SatursAizvērt
Nr. Sadaļas nosaukums  Lpp.
  Ievads    3
1.  Literatūras apskats    4
1.1.  Lēcu raksturojums    4
1.2.  Lēcu uzbūve    4
1.3.  Lēcu bioloģiskā vērtība    5
1.4.  Sēklu dīgšanas īpatnības    7
1.5.  Fotosintēze    10
1.6.  Mkroflora    11
2.  Eksperimentālā daļa    13
2.1.  Materiāli un iekārtas    13
2.2.  Metodes un metodika    14
2.3.  Pētījumu rezultāti un to analīze    17
  Secinājumi    19
  Izmantotā literatūra    20
Darba fragmentsAizvērt

1.6. Mkroflora
Pākšaugu mikrobioloģiskā drošība ir ļoti nozīmīga joma, jo tie plaši tiek izmantoti gan kā pārtikas produkts, gan kā barība lopkopībā. Mikrobioloģiskai inficēšanai ir vairāki avoti. Mikroorganismi var nokļūt uz sēklām no gaisa, augsnes, ūdens, kopā ar kukaiņiem, grauzējiem, putniem, dzīvniekiem, cilvēkiem, no uzglabāšanas un transportēšanas tvertnēm, no apstrādes iekārtām.
Sēklu mikroflora ir daudzveidīga. Tā iekļauj pelējumus, raugus, psihrofilās, mezofilās un termofilās baktērijas, pienskābes baktērijas, patogēnus mikroorganismus, koliformas, enterokokus, sporu veidotājas baktērijas. Patogēnie mikroorganismi, kuri var inficēt sēklas un radīt problēmas, ir Bacillus cereus, Clostridium botulinum, Clostridium perfringens, Escherichia coli, Salmonella un Staphylococcus aureus. Koliformas un enterokoki var kalpot kā indikators sanitāri higiēnisku apstākļu neievērošanai.
Visbiežāk baktērijas inficē tikai sēklu un graudu virsmu. Lai baktērijas inficētu visu graudu pilnībā, nepieciešams augsts mitrums un liela ūdens aktivitāte. Tāpēc uz sausiem graudiem mikroorganismi gandrīz neveidojas. Patogēnie mikroorganismi un sporas veidojošās baktērijas var saglabāt dzīvotspēju arī tiem nelabvēlīgos apstākļos, kas izraisa problēmas. Pienskābes baktēriju klātbūtne var izraisīt produktu bojāšanos. Arī raugi var būt tikti pārnesti uz produktiem, kuri ražoti no inficētām izejvielām. Bīstamākie mikroorganismi pākšaugu sēklās ir pelējumi. [1.]
Lauka pelējumi ir Alternaria, Cladosporium, Fusarium un Helminthosporium.
Vissvarīgākās ģintis ir Aspergillus un Penicillium spp. Tie ir saprofīti – spēj augt un vairoties tikai uz bojātiem audiem. Bet izdalot toksīnus, izraisa sēklu bojāšanos un dīglīša bojā eju. [2.]
Pelējumi ietekmē sēklu dīgtspēju, krāsu, tie piedod pelējuma smaku, izraisa sausnas zudumus, sacietēšanu. Pelējumi izdala toksīnus – mikotoksīnus. Tie ir bīstami cilvēkiem un dzīvniekiem. Tādi mikotoksīni kā aflatoksīni, ohratoksīni ir kancerogēni. [1.]

Autora komentārsAtvērt
Redakcijas piezīmeAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −7,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1346901
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties