Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:307121
 
Vērtējums:
Publicēts: 24.05.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Pastāv uzskats, lai nodrošinātu ātru un pamatīgu pārtikas produktu sagremošanu, tādā veidā pasargājot organismu no indīgām slaktvielām un nevajadzīga enerģijas patēriņa, olbaltumvielas un ogļhidrāti būtu jāuzņem atsevišķi. Līdz ar to radās jauns uztura virziens – dalītais uzturs.

Dalītā uztura vadlīnijas:
• izmantot dabiskus pārtikas produktus bez mākslīgām piedevām,
• atsevišķi uzņemt olbaltumvielas un ogļhidrātus, pie tam abas pārtikas produktu grupas var papildināt ar tā saucamajiem neitrāliem pārtikas produktiem, piemēram, dārzeņi, salāti, augļi, tauki un piena produkti,
• priekšroka jādod bāziskiem pārtikas produktiem kā dārzeņi, augļi un salāti, attiecībai pret skābi veidojošiem pārtikas produktiem kā maize, gaļa, zivis vai olas jābūt 8 : 2,
• olbaltumvielu maltīte tiek uzņemta pusdienās kopā ar lielu daudzumu neitrālo produktu – dārzeņi un salāti, ēdienreizē izmanto tikai viena veida olbaltumvielas, tātad vai nu gaļu, vai arī zivi,

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties