Pastāv uzskats, lai nodrošinātu ātru un pamatīgu pārtikas produktu sagremošanu, tādā veidā pasargājot organismu no indīgām slaktvielām un nevajadzīga enerģijas patēriņa, olbaltumvielas un ogļhidrāti būtu jāuzņem atsevišķi. Līdz ar to radās jauns uztura virziens – dalītais uzturs.
Dalītā uztura vadlīnijas:
• izmantot dabiskus pārtikas produktus bez mākslīgām piedevām,
• atsevišķi uzņemt olbaltumvielas un ogļhidrātus, pie tam abas pārtikas produktu grupas var papildināt ar tā saucamajiem neitrāliem pārtikas produktiem, piemēram, dārzeņi, salāti, augļi, tauki un piena produkti,
• priekšroka jādod bāziskiem pārtikas produktiem kā dārzeņi, augļi un salāti, attiecībai pret skābi veidojošiem pārtikas produktiem kā maize, gaļa, zivis vai olas jābūt 8 : 2,
• olbaltumvielu maltīte tiek uzņemta pusdienās kopā ar lielu daudzumu neitrālo produktu – dārzeņi un salāti, ēdienreizē izmanto tikai viena veida olbaltumvielas, tātad vai nu gaļu, vai arī zivi,
…