Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:659038
 
Vērtējums:
Publicēts: 28.01.2011.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Laikposms: 2000. - 2010. g.
Darba fragmentsAizvērt

3. Virsmas kultivēšanas (audzēšanas) metode:
Micēlijsēni audzē uz skābju izsturīgām tērauda kivetēm . Kivetes sakārtotas plauktos.
Iesēj producenta sporas. Labvēlīgos apstākļos sporas uzsūc H2O , piebriezt un dīgst . Sporu dīgšanu var ietekmēt barības slāņa biezums , sporu daudzums barotnē . Sporām dīgstot , izdalās fermenti – invertāze, kura šķeļ saharozi par glikozi un fruktozi.
Trešās diennakts beigās gandrīz visa saharoze ir hidrolizējusies . Vēl procesa ietekmējošie apstākļi ir gāzu aqpmaiņa barotnē, aerācija, mitrums. Galvenais ir producenta galaprodukta (CO2) savlaicīga izvadīšana. Pakāpeniski pieaugot citronskābes saturam barotnē, pieaug vides pH. Kopumā producents patērē 70% no iedotajiem cukuriem. Lielāko daļu oglekļa avotu, producents tērē vitamīnu, CO2 , H2O un siltuma veidošanā. Citronskābes blakusprodukts ir biomasa (micēlijs), ko izmanto kā piedevu lopbarībā.

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1237795
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties