Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:631995
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.07.2018.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 10 vienības
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Želena sveķi ir ūdenī šķīstošs polisaharīds, kuru producē mikroorganismi baktērija Sphingomonas elodea, kas ir izdalīti no elodejas auga audiem. Sākotnēji želena sveķi tika izmantoti kā želēju veidojošs līdzeklis ar kuru var aizstāt agaru cieto kultūru vidē līdz pat 120 C0 karstumu un ir noderīgas dažādu mikroorganimu audzēšanai, it īpaši termofīlo mikroorganismu audzēšanai. Lai sasniegtu tādu pašu želejas kosnistenci un izturību ir nepiciešama tikai puse no želena sveķu daudzuma salīdzinoši ar agaru
Komerciālos nolūkos tiek iegūta fermentēšanas procesā.
Kā pārtikas piedeva želena sveķi pirmo reizi lietošanai pārtika tika apstiprināti Japānā 1988. gadā, pēc tam arī citas valstis apstiprināja želena sveķus pārtikas, kosmetoloģijas un farmācijas vajadzībām. Želena sveķus pārsvarā izmanto kā biezinātāju, emulgatoru un stabilizatoru.
Želena sveķus var izmantot konditorejas izstrādājumos un maizes izstrādājumos. Galvenā želena sveķu funkcija konditorejas izstrādājumos ir nodrošināt struktūru un tekstūru. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −12,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1366872
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties