Rezultātu analīze
Pamatojoties uz eksperimentā gūtajiem rezultātiem varam liecināt, ka Adretta satur visvairāk cietes nekā Vineta un Impala. Tiešām, pēc nokrāsas kartupeļu škirnes atšķiras, Impala ir mazāk dzeltenīga par Vinetu, kas savukārt ir mazāk dzeltenīga par Adrettu, tādat varam secināt, ka krāsa tiešām var liecināt par kartupelī esošās cietes daudzumu.
Eksperimenta izvērtēšana
Pētījuma rezultātu precizitāti var ietekmēt dažādi faktori. Var strīdēties par to, cik stipri bija izspiests šķidrums no kartupeļiem vai par elektronisko svaru precizitāti. Runājot par faktoriem, kas varētu ietekmēt kartupeļu bumbuļos uzkrātās cietes masas daļu, droši var minēt un pamatoties uz šķirnes īpatnībām, nedrīkst aizmirst arī par augšanas apstākļiem un audzēšanas sezonu, kā arī par to krāsu un lietotiem minerālmēslojumiem.
…