Galda kultūras noteikumi
Pirms ēšanas ir jānomazgā rokas. Ēst ar netīrām rokām ir ne tikai nepieklājīgi, bet arī kaitīgi veselībai. Uz netīrām rokām mitinās milzums mikrobu un daudzi no tiem izraisa slimības. Ūdens un ziepes mikrobus iznīcina.
Kad ēdiens galdā, jānāk ēst pēc pirmā uzaicinājuma.
Pie galda nav pieklājīgi skaļi klaigāt.
Pie galda uzvedies tā, lai nebojātu citiem apetīti.
Ēdiens ir domāts ēšanai, nevis , lai ar to ķēpātos un traikšķītos.
Nerunā par tādām lietām, kas citiem varētu sabojāt ēstgribu.
Pie skaisti uzklāta galda arī sēdēt vajag skaisti – ar taisnu muguru, mazliet atstatu no galda. Ēdot mazliet jāpieliecas uz priekšu.
Neliec elkoņus uz galda.
Sakošļā ēdienu ar aizvērtu muti.
Maizi ņem tikai ar rokām.
Kotletes, salātus ēd ar dakšiņu.
Zivi ēd bez naža palīdzības.
Kas esi paēdis, noslauki muti un pirkstus salvetē.
Nekad neaizmirsti pateikt „paldies” par garšīgo maltīti.
…