Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:804608
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 26.04.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

3. C vitamīns ļoti ātri sadalās un zaudē savu bioloģisko aktivitāti, tādeļ tā saglabašana uzturā prasa ļoti lielu uzmanību. Ar nepareizu produktu apstrādāšanu un karsēšanu bieži vien uzturā tiek iznīcināts viss C vitamīns. C vitamīns sabrūk skābekļa ietekmē un šis sabrukums visintensivāk norit fermenta askorbināzes klātbūtnē, ka arī metāla jonu (vara, dzels, sudraba u.c.) klātbūtnē, sarmaina vidē un gaismā. Lai samazinātu gaisa piekļūšanu produktiem, jācenšas, lai sasmalcināti, ar C vitamīnu bagāti produkti ilgi neātrastos gaisa un gaismas ietekmē. Tadēļ zaļumus, kas satur daudz C vitamīna un ko pieliek ēdienam garšas uzlabošanai, jāsasmalcina tikai īsi pirms pievienošanas ēdienam. Lai vitamīna zudums produktos būtu mazāks, jācenšas pēc iespējas ātrāk pārtraukt fermenta askorbināzes iedarbību. Tāpēc, žāvējot augļus un dārzeņus, tos pēc sasmalcināšanas nekavējoties apstrāda ar tvaiku vai kārsto ūdeni, vai arī sākumā žāvē ļoti augstā temperatūrā.…

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,20 €
Materiālu komplekts Nr. 1385739
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties