Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:116003
 
Vērtējums:
Publicēts: 25.10.2010.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Putraimu ēdieni uzturu bagātina ar ogļhidrātiem un olbaltumvielām. Griķu un auzu putraimi salīdzinājumā ar pārējiem putraimiem lielākā daudzumā satur PP un B grupas vitamīnus un nodrošina lielu daļu no cilvēka organismam nepieciešamā minēto vitamīnu daudzuma. Putraimu olbaltumvielas ir nepilnvērtīgas, jo tajās nav nepieciešamo aminoskābju daudzuma. Pasniedzot biezputras ar pienu, šī attiecība uzlabojas un izmantojamība uzturā paaugstinās. Putraimos sastopamas arī fosfora un kalcija savienojumus saturošas minerālvielas.
Pirms ēdienu gatavošanas putraimiem veic pirmapstrādi. Tos pārskata un mazgā uz sieta tekošā ūdenī. Griķu putraimi un auzu pārslas nav jāmazgā. Lai griķu putraimi ātrāk izvārītos, tos maisot, uz pannas var izkarsēt gaiši brūnus.
Rīsu, prosas un grūbu putraimi pienā slikti izvārās, tāpēc tos līdz pusgatavībai vāra ūdenī, tad pēc receptūras pievieno karstu pienu un vāra līdz gatavībai.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties