Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
0,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:494944
 
Vērtējums:
Publicēts: 23.11.2005.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Biezpiens ir skābpiena produkts, ko iegūst no pilnpiena, vājpiena vai paniņām. Biezpienu ražo tā: pienu normalizē (nodrošina vajadzīgo tauku saturu), pasterizē, atdzesē līdz 30 - 32ºC temperatūrai un saraudzē ar pienskābes streptokoku tīrkultūru vai tirkultūruun fermentu (himozīnu vai pepsīnu), līdz rodas receklis un sūkalas, ko atdala notecinot vai separējot.
Biezpiens pēc ķīmiska sastāva ir ļoti vērtīgs produkts. Biezpienā ir olbaltumvielas un tauki ir viegli izmantojami cilvēka organismā. Pilnvērtīgo olbaltumvielu sastāvā ietilpst aminoskābes, kas veicina lecitīna daudzuma palielināšanos asinīs. Tāpēc arī biezpienu iesaka lietot aterosklerozes profilaksē.
Biezpiens satur minerālvielas, piemēram, kalcija, dzelzs, fosfora, magnija sāļus, kas nepieciešami normālai cilvēka organisma augšanai un attīstībai.
Biezpienu iedala treknā, pustreknā, mīkstā diētiskā un vājpiena.
Uzturā nedrīkst lietot pelējušu un netīru biezpienu. Sliktas kvalitātes biezpiens ir graudains, tam ir lopbarības piegarša, rūgta garša.
Biezpienu plaši izmanto kulinārijā, dažādu izstrādājumu ražošanā. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −1,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1132675
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties