Ievads
Mērķis: apgūt zināšanas un prasmes banketa organizēšanas un plānošanas. Organizēt banketu uz 50 cilvēkiem. Banketa organizēšanas iemēsls 30. gadu dzimšanasdienas svinības. Banketā tiek uzaicināti draugi, radinieki. Visa vecuma cilvēki
Bankets par godu jubilāram ir vispopulārākās viesības. Kāzas svin reti, Jauno gadu daudzi sagaida restorānā vai paši dodas ciemos, toties jubilejas ģimene svin 2 vai 3 reizes gadā, varbūt pat biežāk. Kāda ģimenes locekļa jubileja ir ne vien priecīgs notikums tuviniekiem, bet arī labs iegansts, lai ielūgtu ciemos draugus, darbabiedrus un kaimiņus, tā uzturot un nostiprinot draudzības saites.
Uz lielām jubilejām, kā mūsu gadījuma 30. gadu dzimšanas dienas svinības, viesus pieklājas ielūgt vismaz divas nedēļas iepriekš – jo draugi gribēs saposties, varbūt pat iegādāties vai uzšut jaunu tērpu.
Būtu ļoti labi, ja būtu izmantoti ielūgumi. Ielūgumā norāda tikai to, kāda rakstura svinības tiek rīkotas un kad un, kur tās notiks. Ielūguma tekstam jābūt lakoniskam, var vienīgi piebilst, ka ielūgtās personas klātbūtne iepriecinātu jubilāru. Kad ielūgums saņemts, vai nu pa telefonu vai rakstveidā nekavējoties jāpaziņo, ka tas nonācis pie adresāta. Viesību rīkotājiem taču laikus jāzino, ar cik viesiem, viesībām gatavojoties,jārēķinās. Viesību rīkotājiem jāpacenšas, lai viesības sāktos precīzi norādītajā laikā, kaut arī daži viesi vēl nav ieradušies. Pietiek ar to, ka ieradies vairums viesu.
Kopš seņseniem laikiem mūzika un dejas ir svinību sastāvdaļa. Mūzika rada līksmīgu noskaņojumu, bet dejas ne vien sagādā lielu labpatiku, bet palīdz arī tuvināties, atklāt savas individuālās īpatnības. Saviesīgos vakaros jauniešus visvairāk iepriecina tieši dejas. Mūsu banketā būs uzaicināti mūzikanti. Bankēta laika būs dzīvā mūzika.
Secinājumi
Tiek apgūtas zināšanas prasme banketa organizēšanā un plānošanā. Bija organizēts bankets uz 50 cilvēkiem viesu namā 100% atpūta. Banketa organizēšanas iemēsls 30 gadu dzimšanasdienas svinības.
Banketa pasūtītājs vienojas par ēdienkarti ar banketa vadītāju. Vadītājs palīdz, vai iesaka izvēlēties ēdienus un dzērienus, vienojas par cenu. Pasūtītājs izvelējās ēdienkarti, kura sastāv no aukstās uzkodas, karstās uzkodas, otrie ēdieni, saldie ēdieni, karstie dzērieni, atspirdzinoši dzērieni, konditorijas izstrādājumi, alkoholiskie dzērieni.
Banketa izdevumi kopā sastāv no 1982.99 Ls. Tur iekļauti maksājumi par ēdieniem, viesu nama īre, noformējumu ar baloniem un ar ziediem, piemaksa personālam (virtuves darbinieķiem, viesmīliem, bārmēņiem uz mūzikantiem).
…