Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:332270
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 27.09.2021.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Kā izvelēties augļus, ogas un dārzeņus –
• Jāizvēlas Latvijā audzētus augļus, ogas un dārzeņus;
• Pašu audzētus augļus, ogas un dārzeņus jāuzglabā tā, lai tie pēc iespējas ilgāk būtu svaigi;
• Ja dārzeņus pērk veikalā, tas ir jādara katru nedēļu, bet nelielos daudzumos, lai produkti vienmēr būtu svaigi;
• Jāēd sezonas augļi, ogas un dārzeņi, jo tajos ir daudz vairāk vērtīgu vielu;
• Jādod priekšroku svaigiem un pēc tam saldētiem augļiem, ogas un dārzeņiem. Termiski apstrādājot (vārot, sautējot) dārzeņus, augļus un ogas, tajos samazinās atsevišķu vitamīnu (īpaši C un B9 vitamīns) saturs. Lai samazinātu vitamīnu zudumu, termiskā apstrāde ieteicama mazā ūdens daudzumā, slēgtā traukā (katlā ar vāku) vai tvaicējot. Produktu ieteicams nepārvārīt, bet termiski apstrādāt tikai tik ilgi līdz tas ir gatavs;
• Nevajag aizrauties ar konservētiem dārzeņiem (piemēram, zaļajiem zirnīšiem, marinētiem gurķiem un tomātiem), jo tie var saturēt daudz sāls un tiem ir zemāka uzturvērtība.

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties