Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
2,49 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:936585
 
Vērtējums:
Publicēts: 27.06.2024.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Augstskolas
Literatūras saraksts: 4 vienības
Atsauces: Nav
Laikposms: 2021. - 2025. g.
Darba fragmentsAizvērt

Uzdevums Nr. 1
1. Izskaidrojiet līdera lomu uzņēmuma stratēģiskās virzības noteikšanā un komandas veidošanā.

Šo jautājumu es uztveru divās daļās – vadītāja loma uzņēmuma stratēģiskajā virzībā jeb nākotnes vīzija un vadītāja loma darbinieku komandas izveidošanā šīs vīzijas īstenošanai, jautājumu apskatīšu divās daļās.

Lai līderis spētu virzīt uzņēmumu vai jebkādu projektu, viņam ir jābūt ļoti zinošam par procesiem, kas notiek vai varētu notikt uzņēmumā, praktiski, ir jāzina viss par to. Labam līderim prātā ir nākotnes kopējā vīzija, kādi soļi ir jāsper šodien, lai sasniegtu uzņēmuma mērķus, misiju, nākotnē, un tas balstās uz zināšanām par iekšējiem un ārējiem procesiem. Atslēgas vārds stratēģiska virzība nozīmē, ka tiek veikta plašāka izpēte par ārējiem faktoriem, piemēram, konkurentiem, kas būs tas, kas mūsu uzņēmumu atšķirs, pasaules tendencēm, ko cilvēki vēlas, kādas tendences konkrētajā jomā noris, uz ko iet līdzīgi uzņēmumi. Jādomā par ceļu, kādu uzņēmums ies, lai tas būtu veiksmīgs un augošs, praktiski ir jāveic pilna tirgus, resursu, patērētāju vēlmju izpēte, kas ir nemitīgs, liels darbs, jo mūsdienās pieprasījums pēc kaut kā un tendences var strauji mainīties. Šīs izpētes nav jāveic vienam cilvēkam, lielākā uzņēmumā to nebūtu iespējams izdarīt, tāpēc līderis veido komandu, kur katrs cilvēks ir atbildīgs par kādu savu sīkāku lauku un ir kā ziņotājs vadītājam, kurš visu informāciju saliek kopā un pieņem lēmumus, kas iet roku rokā ar nākotnes vīziju.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties