Amata nosaukums: pavārs
Amata kods: 5122 01
Nodarbinātības apraksts: pavārs ir ēdināšanas uzņēmuma darbinieks, kas novērtē pārtikas produktu kvalitāti, veic to pimapstrādi, prot rīkoties un kopt ēdināšanas uzņēmuma aprīkojumu, ievērojot sanitārijas, higiēnas un darba drošības noteikumus, gatavo un noformē ēdienus un piedevas, zina atskaites un uzskaites pamatus, strādā komandā.
1.Vispārīgie noteikumi
1.1.Izglītība – vispārējā vidējā vai augstākā un profesionālie kursi .
1.2. Jāzin:
1.2.1.darba izpildes racionālie paņēmieni;
1.2.2. darba režīmi, Darba kārtības noteikumi, Ugunsdrošības noteikumi;
1.2.3.elektroapgādes tehniskās ekspluatācijas un drošības tehnikas noteikumi ;
1.2.4.darba aizsardzības instrukcijas ;
1 1.2.5.sanitāri tehniskie noteikumi un normatīvie akti LR likumdošanas kārtībā.
1.3. Jāprot izmantot praksē teorētiskās zināšanas, pēc vajadzības tās papildinot.…