Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:319049
 
Vērtējums:
Publicēts: 05.06.2006.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Pamatskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Svarīgākā alus gatavošanas izejviela ir iesals. Iesala ražošana parasti tiek nodalīta kā atsevišķa nozare. Iesals top speciālos cehos jeb iesalnīcās, kas dažkārt pat nav alus darītavu sastāvā. Iesala gatavošana ietver graudu tīrīšanu, mazgāšanu, mērcēšanu, diedzēšanu, kaltēšanu un dīgļsaknīšu atdalīšanu. Vispirms iesalu attīra un samaļ iesala dzirnavās. Ir sausais un mitrais malšanas paņēmiens. No iesala maluma pakāpes atkarīgs misas filtrācijas ātrums, iegūtā ekstrakta daudzums un misas kvalitāte.
Tad gatavo iejavu. Iejavas gatavošanas pamatuzdevums ir pārvērst iesalā esošās vielas, galvenokārt cieti un olbaltumvielas, ūdenī šķīstošās vielās un turpmākajā procesā panākt maksimālu ekstraktvielu pāreju misā.…

Autora komentārsAtvērt
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties