Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:842506
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 12.12.2007.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Galvenais vitamīnu avots ir uzturlīdzekļi, kuros vitamīnu daudzums ir dažāds, bet iels daudzums vitamīnu var zaudēt savu bioloģisko aktivitāti produktu pagatavošanas laikā. To trūkums ietekmē gan cilvēka imunsistēmu, gan vielmaiņu, gan arī augšanu. Ir iespējams produktus pagatavot arī nezaudējot vitamīnus tajos un saglabājot to vērtību.
Kaut ari uzturs ir bagāts ar dažādiem vitamīniem, tomēr nepareizi tos pagatavojot, tie var zaudēt vitamīnus. Piemēram, nomizoti kartupeļi zaudē no 16-20 % no sava C vitamīna daudzuma, savīstot dārzeņi un augļi zaudē pat 80 % vitamīnu, sagrieztā veidā mērcēti kartupeļi 24 stundas zaudē līdz pa 40 % vitamīnu, šķidruma iztvaikošana vārīšanas laikā veicina C vitamīna zudumu. Vārītos dārzeņos vitamīna zudums ir mazāks – 50 % nekā sautētos – 80%. …

Autora komentārsAtvērt
Darbu komplekts:
IZDEVĪGI pirkt komplektā ietaupīsi −3,48 €
Materiālu komplekts Nr. 1164096
Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties