Ģenētiski modificējot augus var panākt to vēlamās īpašības un uzlabot uzturvērtību. Viens no piemēriem ir violetie tomāti, kas satur antocianīnu. 2008. gadā tika veikts pētījums, kurā tika izmantotas peles ar noslieci uz vēzi. Tās peles, kuru uzturā bija ģenētiski modificētie tomāti, dzīvoja vidēji 182,2 dienas, taču peles, kuru uzturā šo tomātu nebija, nodzīvoja 142 dienas. Šis pētījums atklāj, ka violetajiem tomātiem ir potenciāls vēža ārstēšanai, savukārt ģenētiski modificētie zelta rīsi satur beta karotīnu, kam ir būtiska loma A vitamīna sintēzē. Pasaulē vidēji ⅓ daļa bērnu vecumā līdz 5 gadiem cieš no A vitamīna deficīta, kas var novest pie akluma. Lai arī pilnais transgēno augu potenciāls vēl nav pilnībā atklāts, šie augi spēj ievērojami uzlabot cilvēku veselību un glābt dzīvības.…