Pievienot darbus Atzīmētie0
Darbs ir veiksmīgi atzīmēts!

Atzīmētie darbi

Skatītie0

Skatītie darbi

Grozs0
Darbs ir sekmīgi pievienots grozam!

Grozs

Reģistrēties

interneta bibliotēka
Atlants.lv bibliotēka
Akcijas un īpašie piedāvājumi 2 Atvērt
1,99 € Ielikt grozā
Gribi lētāk?
Identifikators:904583
 
Autors:
Vērtējums:
Publicēts: 20.01.2009.
Valoda: Latviešu
Līmenis: Vidusskolas
Literatūras saraksts: Nav
Atsauces: Nav
Darba fragmentsAizvērt

Es esmu pret to, ka pārtikai pievieno dažādas ķīmiskas vielas, kuras palīdz produkta vizuālajam izskatam un garšai, taču ir bīstami cilvēku dzīvībai. Uzskatu, ka ir labāk ēst mazāk vizuāli glītu pārtiku, taču dabīgu.
Daudzi cilvēki aplūkojot uz pārtikas iepakojuma redzamos saīsinājumus tā īsti nemaz neapjauš, ko tie apzīmē un vai tie tiešām ir kaitīgi. Lai nerakstītu uz iepakojuma visus bieži vien ļoti sarežģītos nosaukumus ES izdomāja E sistēmu- katrai pārtikas piedevai piešķirt savu nr. un pirms tās pielikt burtu E. (Ang.- eatable nozīmē ēdams.) Piem., saharīns E 945 . Savukārt visas Pārtikas piedevas tiek iedalītas vairākās grupās, no kurām pazīstamākās ir:
konservanti aizkavē mikroorganismu attīstību, pagarinot produktu uzglabāšanas laiku,
krāsvielas uzlabo produkta izskatu,
emulgatori veicina viendabīgu konsistences veidošanos,
antioksidanti aizkavē produkta sastāvdaļu oksidēšanos, pagarinot uzglabāšanas laiku.
Pārtikas piedevas var iegūt gan no dabā sastopamiem materiāliem (E 162 iegūta no biešu sulas), gan radot līdzīgas vielas (benzoskābe E 210, kas atrodama arī dzērvenēs) un sintētiskas piedevas (saharīns E 945). …

Parādīt vairāk līdzīgos ...

Atlants

Izvēlies autorizēšanās veidu

E-pasts + parole

E-pasts + parole

Norādīta nepareiza e-pasta adrese vai parole!
Ienākt

Aizmirsi paroli?

Draugiem.pase
Facebook

Neesi reģistrējies?

Reģistrējies un saņem bez maksas!

Lai saņemtu bezmaksas darbus no Atlants.lv, ir nepieciešams reģistrēties. Tas ir vienkārši un aizņems vien dažas sekundes.

Ja Tu jau esi reģistrējies, vari vienkārši un varēsi saņemt bezmaksas darbus.

Atcelt Reģistrēties